Alla funktioner i Next

Allt du behöver i dina byggprojekt

Från offert till intäkt, vårt utbud av molnbaserade verktyg innehåller ett komplett utbud av funktioner för hanteringen av ett byggprojekts alla delar – från start till slut.

Projektplanering

Ett byggprojekt blir aldrig riktigt som man tänkt sig från början. Därför kan ett tidsplaneringsverktyg i många fall vara lösningen. Speciellt om man inte behöver vara ett datageni för att förstå systemet.

Resursplanering

Nu kan du ha 100% koll på ditt team med byggbranschens smidigaste resursplanering. Få en snabb överblick över vilka som har för lite att göra och vilka som är överbelagda.

Inköp

Upptäck fördelarna med effektiv upphandling för dina byggprojekt med Nexts inköpsmodul. Med vår modul blir det enklare att hantera och välja leverantörer och UE. Gör smarta val och hitta rätt strategi när det gäller dina inköp.

KMA – Kvalité, Miljö & Arbetsmiljö

Digitalisera och effektivisera din hantering av KMA inom bygg med Next. Hantera skyddsronder, checklistor eller avvikelser direkt i mobilen. Ärenden som dyker upp dokumenteras i text, med foto och gärna med en tagg på den digitala ritningen. Delegera till rätt personal direkt på plats.

Dokument- och mallhantering

Genom att använda sig av ett modernt dokumenthanteringsverktyg så kan ni som verksamhet spara enormt med tid. Inte minst gäller det exempelvis KMA-arbetet, ISO-certifieringar eller en BKMA-certifiering där kraven på dokumentation är omfattande!

Offert (Anbud, Offert & Avtal)

Digitalisera din hantering av anbud/offerter/avtal med Next Project och säkerställ att alla detaljer, såsom kravspecifikationer, villkor, leveranstid och annat, alltid är korrekta och uppdaterade.

ÄTA-hantering inom bygg

Med Next kan du dokumentera dina ÄTA-arbeten i realtid med både text och bilder. Skillnaden är betydande – du får helt enkelt betalt för det arbete du faktiskt utför.

Dela projektinformation

Med Next Portal kan du enkelt dela projektinformation, som detaljer och arbetsorder, med andra genom en webbportal. Du har hela tiden koll på vilken information som delas och förbättrar därmed transparensen och samarbetet i realtid.

Budget och prognos

Nexts budget- och prognosmodul förenklar och förbättrar hanteringen av ekonomin för byggprojekt. Det erbjuder verktyg för uppföljning, analys och prognoser för att säkerställa att ditt projekt förblir ekonomiskt lönsamt och effektivt. Från offert till intäkt!

Betalplan

Skapa din betalningsplan med hänsyn till både dina och dina kunders behov, och gör det med stor flexibilitet. Vår modul för betalplaner ger dig en tydlig översikt över både  fakturerade och framtida betalningar. Du får även en smidig versionshantering, där du kan följa ändringar och se exakta datum när det gjordes.

Fakturering

Upptäck hur enkelt det är att hantera dina fakturor med Next. Vår faktureringsmodul hjälper dig att hantera komplexiteten i byggbranschen, och kan användas för fakturering i allt från små serviceorder till stora projekt.

Komplett projektöversikt

Få fullständig överblick och kontroll över din projektekonomi inom bygg, mark eller entreprenad för varje projekt. Har du problem att i realtid följa projektets löpande ekonomi och svårt att hinna med att göra efterkalkyler? Gör du manuella sammanställningar eller beräkningar i excel? Testa Next Project och upptäck fördelarna med vårt molnbaserade projektverktyg.

Fakturadistribution

Möjliggör effektiv hantering av kundfakturering med Next c-Invoice. Välj den föredragna metoden för att skicka kundfakturor, vare sig det är på papper, PDF eller EDI.

Hantering av inkommande fakturor

Next e-Invoice digitaliserar din hantering av leverantörsfakturor, eliminerar pappershantering och möjliggör enkel fakturahantering direkt på din dator.

Prislistehantering

Nexts modul för prishantering effektiviserar processerna för tidrapportering och lagerhantering i byggprojekt. Det minskar den administrativa bördan avsevärt och ger dig en lösning där du kan rapportera tid och material direkt i mobilen.

Business inteligence

Analysera ekonomisk data i realtid från dina byggprojekt med Next Insights. Få djupare insikter och fatta bättre beslut med din data.

Avvikelsehantering

Hantera avvikelser effektivt i dina byggprojekt med Next för att säkerställa att du får betalt för det jobb du faktiskt levererar.

Mobile safety inspection screens
Mobile safety inspection screens

Digitala besiktningar

Nexts digitala besiktningar eliminerar kaoset och administrationen i samband med manuella inspektionsprocesser, och effektiviserar allt från preliminära kontroller till slutgiltiga godkännanden.

Dagbok

Effektivisera processen för att hantera arbetstimmar, personalaktiviteter och ekonomisk uppföljning med Nexts dagboksmodul.

Smartphone and laptop screens
Safety inspection mobile app

Checklistor

Genom att använda Next Fields modul för ”digitala formulär” underlättas mobilt användande av checklistor enormt. Du kan använda befintliga standardmallar, du kan göra egna checklistor, eller så kan vi hjälpa till att konvertera dina befintliga checklistor direkt till ett mobilt Next Field-format.

Tidrapportering för byggbranschen

Effektivisera processen med att logga och hantera arbetstimmar med Next. Förbättra effektiviteten och noggrannheten din ekonomiuppföljning i alla dina projekt.

Smartphones displaying tracking app

Foton och dokument

Nexts verktyg för bilder och dokument ger dig allt du behöver för att hantera projektrelaterat material. Det förenklar lagring, åtkomst och delning av viktig information, vilket säkerställer effektiv projektuppföljning.

Arbetsorder

Håll koll på alla dina projekt med Nexts arbetsordermodul. Med modulen slipper du krångligt pappersarbete, och det blir väldigt enkelt att rapportera tid och material.

Uppgifter & ärenden

Dokumentera, hantera och fördela olika uppgifter och problem som uppstår i bygg- eller fastighetsprojekt på ett effektivt sätt med Next. Effektivisera hanteringen av uppgifter både under produktion och ledning, från början till slut.

Automatisk versionshantering

Minimera risken för kostsamma byggfel genom att alltid hämta den senaste versionen av ritningarna. Ritningarna läggs ovanpå varandra i lager och det är alltid den senaste versionen som visas direkt i fillistan. Om du vill titta på en äldre version kan du enkelt klicka på ikonen för att öppna versionshitoriken. Det finns även uppskattade funktioner för att jämföra versioner av ritningar där ändringar färgmarkeras.

Slå samman PDF-filer

Behöver du snabbt skriva ut flertalet ritningar inför ett möte? Du kan enkelt sammanfoga flera pdf-filer direkt från ditt projekt och skriva ut en gång. Bocka ur sidor eller filer som inte behövs, ändra ordning på dem med drag-och-släpp eller lägga till ett försättsblad med en innehållsförteckning. Skapa sedan en ny sammanslagen pdf-fil som du kan hämta eller spara direkt i ditt projekt.

Ta kontroll över dina byggprojekt – i ett och samma system

Hantera dina byggprojekt sömlöst med Nexts molnbaserade verktyg. Spara tid och pengar samtidigt som du ökar effektiviteten och styrningen av ditt team.

White blank square

Allt i ett och samma system

White blank square

Mobil och fältanpassad kapacitet

White blank square

Avancerad analys och rapportering

White blank placeholder

Sömlös integration och kompatibilitet

White blank space

Anpassning och skalbarhet

25 års branscherfarenhet & över 3000 kunder

Allt i ett och samma system

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Håll dig uppdaterad om branschen

Håll dig informerad och inspirerad med Nexts insikter – utforska vår blogg och nyheter för att ligga steget före branschtrender och innovationer. Med vår branschexpertis visar vi dig hur Next formar framtiden för byggbranschen.

Värdet av Next: Så mycket kan du spara och växa med vårt projektverktyg

Artiklar juli 2, 2024

Thage i Skåne – System som hanterar hela produktionsprocessen

Kundcase juni 25, 2024

Admin killer: Ta död på den tråkiga administrationen med Next

Artiklar juni 20, 2024

On demand webinar – Next DOX

Event & Webinar maj 22, 2024

Letar du alltid efter rätt dokument? Bli mer effektiv med smart versionshantering

Artiklar maj 21, 2024

On demand webinar – Next på 30 minuter

Event & Webinar maj 15, 2024

Nordbygg 2024 — kravet på hållbarhet driver fram nya innovationer och förändringar i affärsmodeller

Artiklar maj 7, 2024

Circura växer – rullar ut projektverktyget och affärssystemet Next i hela koncernen

Kundcase maj 2, 2024

HIC Construction gör pricksäkra prognoser — med ny aktivitetsbaserad kostnadsuppföljning

Kundcase mars 20, 2024

Trafikverkets krav på digital CO2-rapportering är här – framtidssäkra dina jobb!

Artiklar mars 15, 2024

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur Next Project kan hjälpa ditt företag.