Entreprenad

Flexibelt projekt- och affärssystem för entreprenadföretag.

Översikt

All administration samlad på ETT ställe

Entreprenadprocessen är komplicerad, med många olika steg och en mängd involverade yrkesgrupper. Varje uppdrag och projekt har sina unika förhållanden och krav. Det finns även ett omfattande behov av dokumentation. Välj en lösning som stöder ert nuvarande och framtida arbetssätt, för att säkerställa en smidig hantering.

Nedan listas de övergripande funktionerna i Next som används av entreprenadföretag. Bredden i Next gör det möjligt att samla stora delar av projektadministrationen på ETT ställe. Det förenklar och effektiviserar arbetet avsevärt.

 • Dokumentationsstöd
 • Kontroll på projektet/projektledning/roller
 • Projektbehörigheter
 • Inköp och inköpsplanering (beta)
 • Projektekonomi/uppföljning
 • Budget/prognos/successiv vinstavräkning
 • Tidrapportering och attestering
 • Avvikelser – frågor/svar
 • ÄTA-hantering
 • KMA-stöd/egenkontroller
 • Leverantörsfakturahantering/kostnadsallokering
 • Integrationer med ekonomi/lön
 • Mobilitet/moln
 • Portal/dela information i samverkan
 • Fakturering

Projektekonomi

På stora entreprenader är det av yttersta vikt med strikt kostnadskontroll, budgetuppföljning, och hantering av ändringar och tilläggsarbeten (ÄTA). För dig som har erfarenhet från nationella byggföretag kommer Nexts system att kännas bekant. Det följer branschstandarderna för ekonomisk avstämning, prognostisering, och successiv vinstavräkning.

Next underlättar integreringen med kalkylprogram som BidCon, MAP, och Wikells, och ekonomisystem, och leverantörsfakturor fördelas automatiskt till rätt projekt. Det minimerar manuellt arbete och håller projektekonomin kontinuerligt uppdaterad.

Vår mobilapp tillhandahåller en daglig uppdatering av registrerade arbetstimmar, vilket möjliggör en direkt jämförelse mellan budgeterade och faktiska timmar.

Inköp och inköpsplanering

Next hanterar hela inköpsprocessen, från anbud till projektavslut, och stöder även dokumenthantering. Med anbudsmallar och autofyll-funktioner förenklas distributionen av anbud till leverantörer.

Safety inspection mobile app

Dokumentation, KMA, inspektioner och egenkontroller

För de certifierade enligt BF9K, Povel eller andra ISO-standarder erbjuder Next fullt stöd för dokumentmallhantering. Dokument och checklistor kan göras tillgängligt mobilt eller via en portal för externa aktörer som beställare, UE, konsulter eller leverantörer. Läs vidare om hur vår tjänst Next Docs underlättar er dokument- och mallhantering.

2020 förvärvade Next det norska företaget Checkd, nu under namnet Next Field,en molnbaserad plattform för digitala inspektioner och egenkontroller på fältet. Denna lösning underlättar dokumentation och delegation av avvikelser samt stödjer entreprenaders krav på egenkontroll.

Dagbok och ÄTA

Dagboks- och ÄTA-hantering i Next följer branschens rutiner och möjliggör enkel dokumentation via mobilen, inklusive fotodokumentation direkt från arbetsplatsen.

Smartphone and laptop screens

Grundläggande projektfunktioner

Next uppfyller alla grundläggande krav för ett professionellt projekt- och affärssystem, inklusive projekt- och orderhantering, integration med ekonomi och lön, tidrapportering, hantering av leverantörsfakturor, kostnader, intäkter, och mycket mer.

Next & Byggsamordnaren

Vid årsskiftet 2019/2020 gick Next samman med Byggsamverkan som har projektstyrningssystemet Byggsamordnaren (Läs pressreleasen). Byggsamordnaren är mycket utbrett bland entreprenadföretag i Sverige där ca 1300 företag använder systemet idag och det har varit branschstandard under lång tid. Tillsammans är vi en ledande leverantör mot större entreprenadbolag (läs vidare om planen framåt).

Smartphone displaying project management app

Next Insights

Next Insights ger dig en visuell bild av ekonomiska nyckeltal (KPI:er) för alla dina projekt i realtid. Genom att förenkla processen med att samla in data från flera projekt sparar du tid. Samtidigt får du en övergripande och översiktlig vy över din verksamhet. Utforska projektinformation, utvärdera kvalitén i projekten och identifiera förbättringsområden.

Funktioner i Next Insights:

 • Visualiseringar av finansiella nyckeltal i realtid
 • AI-drivna analyser
 • Direktåtkomst till data för analys i realtid
 • Användarvänligt gränssnitt med kraftfulla, färdiga KPI:er.

Allt du behöver i dina byggprojekt

Hantera hela din byggprocess, från offert till betalning, med Nexts helt molnbaserade verktyg.

Allt i Next

Bemästra resurs- och aktivitetsledning inom bygg med Next. Säkerställ optimal allokering av all din arbetskraft och utrustning.

Projektadministration

Upptäck Nexts molnbaserade verktyg för projektledning. Optimera dina byggprojekt från start till slut med ökad effektivitet och samarbete.

Ekonomihantering

Hantera dina byggprojektekonomier effektivt med Next, som erbjuder verktyg för budgetering, fakturering och ekonomisk prognos.

För byggarbetsplatsen

Höj effektiviteten i arbetsplatsutförandet med Next, som integrerar avvikelsehantering, inspektioner och hantering av uppgifter i realtid.

Alla funktioner

Utforska alla funktioner i Next för byggprojekthantering, från projektplanering till ekonomi och platsutförande, på en enda plattform.

25 års branscherfarenhet &
över 3000 kunder

Allt i ett och samma system

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Ta kontroll över dina byggprojekt – i ett och samma system

Hantera dina byggprojekt sömlöst med Nexts molnbaserade verktyg. Spara tid och pengar samtidigt som du ökar effektiviteten och styrningen av ditt team.

White blank square

Allt i ett och samma system

White blank square

Mobil och fältanpassad kapacitet

White blank square

Avancerad analys och rapportering

White blank placeholder

Sömlös integration och kompatibilitet

White blank space

Anpassning och skalbarhet

Din centrala plats för branschkunskap

Håll dig informerad och inspirerad med Nexts insikter – utforska vår blogg och nyheter för att ligga steget före branschtrender och innovationer. Få insikt i en värld av kunskap och idéer och se hur Next formar framtiden för byggbranschen!

Värdet av Next: Så mycket kan du spara och växa med vårt projektverktyg

Artiklar juli 2, 2024

Thage i Skåne – System som hanterar hela produktionsprocessen

Kundcase juni 25, 2024

Admin killer: Ta död på den tråkiga administrationen med Next

Artiklar juni 20, 2024

On demand webinar – Next DOX

Event & Webinar maj 22, 2024

Letar du alltid efter rätt dokument? Bli mer effektiv med smart versionshantering

Artiklar maj 21, 2024

On demand webinar – Next på 30 minuter

Event & Webinar maj 15, 2024

Nordbygg 2024 — kravet på hållbarhet driver fram nya innovationer och förändringar i affärsmodeller

Artiklar maj 7, 2024

Circura växer – rullar ut projektverktyget och affärssystemet Next i hela koncernen

Kundcase maj 2, 2024

HIC Construction gör pricksäkra prognoser — med ny aktivitetsbaserad kostnadsuppföljning

Kundcase mars 20, 2024

Trafikverkets krav på digital CO2-rapportering är här – framtidssäkra dina jobb!

Artiklar mars 15, 2024

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur Next Project kan hjälpa ditt företag.