Next Planning

Byggbranschens snabbaste och enklaste projektplaner för tid- och resursplanering

Ett byggprojekt blir aldrig riktigt som man tänkt sig från början. Därför kan ett planeringsverktyg för tid-, bygg- och resursplanering inom bygg i många fall vara lösningen. Speciellt om man inte behöver vara ett datageni för att förstå systemet.

Byggbranschens smidigaste planeringsverktyg

Ett kraftfullt och lättanvänt planeringsverktyg för projektplan och tidsplaner inom bygg som ger dig full kontroll över arbetsmoment, projektets milstolpar och personal.

White blank square

Allt i ett och samma system

White blank square

Mobil och fältanpassad kapacitet

White blank square

Avancerad analys och rapportering

White blank placeholder

Sömlös integration och kompatibilitet

White blank space

Anpassning och skalbarhet

Funktioner i Next Planning

Håll dina klienter och kollegor informerade

Med vår modul för projektplanering för bygg kan du hålla ditt team, klienter och entreprenörer synkroniserade – vare sig de är på kontoret eller ute i fältet – genom att bjuda in dem att delta i eller se på schemat i er projektplan.

 • Samarbeta i schemat
 • Dela länk med kunden

Gemensam vy över projektplanen

Få en gemensam vy över er projektplan och vilka framsteg som har gjorts inom varje uppgift eller fas i processen. Planeringen låter dig illustrera var du befinner dig i förhållande till tidsfrister och milstolpar.

 • Få en gemensam bild över projektplanen vid avstämningar
 • Justera linjen för varje aktivitet för att visa om tidsplanen är i fas
 • Dra flaggor till korrekta datum för avvikelser

Resursplanering

Nu kan du ha 100% kontroll över resurserna med byggbranschens smidigaste programvara för resursplanering. Få en snabb överblick över projektet och insyn i vilka områden som behöver mer arbetskraft, utrustning osv.

 • Lägg till personal och material
 • Lägg till ledigheter, milstolpar och deadlines
 • Klar överblick över projekt och vilka som är fullbelagda

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur Next Plannings tids- och resursplaneringsverktyg kan hjälpa ditt företag.

Tidshantering

Håll koll på ditt teams framsteg i relation till projektets tidsfrister, milstolpar och tidsplan för varje byggprojekt. Hantera dina resurser med lätthet genom att lägga till frånvaro för arbetare och tidsfrister för uthyrning av utrustning i projektplaner för alla dina byggprojekt.

 • Övervaka teamets framsteg i förhållande till deadlines och milstolpar
 • Lägg till frånvaro och när hyran för maskiner och utrustning går ut
 • Förbättra planeringen genom att lägga till kritiska deltider och milstolpar

Professionella utskrifter i stora pappersformat

Alla gillar inte att stirra på en skärm hela tiden! Med bara några få klick kan du skriva ut projektplan såväl som tidsplan för att sätta upp på ditt kontor eller på plats, med egen logotyp, i valfri pappersstorlek från A4 till A0.

 • Professionella utskrifter
 • Skriv ut i A0 till A4
 • Spara som PDF

FAQs

En projektplan i byggbranschen är ett detaljerat dokument som beskriver målen, tidslinjen, resurserna, och metoderna som ska användas för att genomföra ett byggprojekt. Den tjänar som en vägledning för alla inblandade parter genom hela projektets löptid.

Nyckelelement i en projektplan inkluderar projektets omfattning, tidsplan, budget, kvalitetskrav, riskhantering, resurstilldelning, kommunikationsstrategier och miljöhantering

Projektplanen bör uppdateras regelbundet, ofta vid varje större fas av byggprocessen, eller när signifikanta förändringar eller avvikelser från den ursprungliga planen inträffar.

Projektledaren är vanligtvis ansvarig för att skapa och uppdatera projektplanen, med input från och i samråd med andra nyckelpersoner i projektteamet, inklusive arkitekter, ingenjörer och underentreprenörer.

En väl utformad projektplan identifierar potentiella risker och inkluderar strategier för riskhantering i din byggplanering. Detta gör det möjligt att vidta förebyggande åtgärder eller snabbt hantera problem som uppstår, vilket minskar potentiella förseningar och kostnadsöverskridanden.

En tydlig och detaljerad projektplan för byggprojekt förbättrar kommunikationen genom att fastställa tydliga riktlinjer och förväntningar för alla inblandade. Detta underlättar samordning och hjälper till att hålla alla parter informerade om projektets framsteg och eventuella förändringar.

25 års branscherfarenhet &
över 3000 kunder

Allt i ett och samma system

Upptäck hur Next Planningförändrar spelreglerna för schemaläggning i byggbranschen – läs våra referenser och se fördelarna i praktiken. Ta steget framåt med Next Planning för att förbättra din verksamhet.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Håll dig uppdaterad om branschen

Håll dig informerad och inspirerad med Nexts insikter – utforska vår blogg och nyheter för att ligga steget före branschtrender och innovationer. Med vår branschexpertis visar vi dig hur Next formar framtiden för byggbranschen.

Värdet av Next: Så mycket kan du spara och växa med vårt projektverktyg

Artiklar juli 2, 2024

Thage i Skåne – System som hanterar hela produktionsprocessen

Kundcase juni 25, 2024

Admin killer: Ta död på den tråkiga administrationen med Next

Artiklar juni 20, 2024

On demand webinar – Next DOX

Event & Webinar maj 22, 2024

Letar du alltid efter rätt dokument? Bli mer effektiv med smart versionshantering

Artiklar maj 21, 2024

On demand webinar – Next på 30 minuter

Event & Webinar maj 15, 2024

Nordbygg 2024 — kravet på hållbarhet driver fram nya innovationer och förändringar i affärsmodeller

Artiklar maj 7, 2024

Circura växer – rullar ut projektverktyget och affärssystemet Next i hela koncernen

Kundcase maj 2, 2024

HIC Construction gör pricksäkra prognoser — med ny aktivitetsbaserad kostnadsuppföljning

Kundcase mars 20, 2024

Trafikverkets krav på digital CO2-rapportering är här – framtidssäkra dina jobb!

Artiklar mars 15, 2024

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur Next Planning kan hjälpa ditt företag.