Next Project

Det digitala verktyget för affärs- & projekthantering i byggbranschen

Med våra molnbaserade lösningar sköter du hela din operativa verksamhet samtidigt som vi ger dig ett sylvasst verktyg för att följa och styra produktionsekonomin.

Ta kontroll över dina byggprojekt – i ett och samma system

Hantera alla delar av dina byggprojekt på ETT ställe med Nexts molnbaserade verktyg. Spara tid och pengar samtidigt som du ökar effektiviteten och styrningen av ditt team.

White blank square

Allt i ett och samma system

White blank square

Mobil och fältanpassad kapacitet

White blank square

Avancerad analys och rapportering

White blank placeholder

Sömlös integration och kompatibilitet

White blank space

Anpassning och skalbarhet

Funktioner i Next Project

Tidsrapportering och projektdagbok

Dokumentera arbetsdagar och rapportera tid direkt i mobilen – slipp det manuella arbetet med att registrera tid för lön och fakturering. Med Next Projects mobila tidrapporteringsverktyg sparar ni tid och säkerställer att all viktig och fakturerbar information om resor, foton, ÄTA, dagboksnoteringar och lån av utrustning alltid finns med.

Arbetsorder

Få bättre koll på alla era uppdrag – lägg upp arbetsorders digitalt på kontoret och skicka ut till fältpersonalen, eller skapa dem direkt i mobilen. Next Project hjälper dig att registrera, planera och dela ut varje arbetsorder och gör automatiskt i ordning faktura- och löneunderlag när fältpersonalen klarmarkerar ordern.

Fakturering

Skapa fakturor på minuter istället för timmar. Samla redovisningen av timmar, material, lagerplock och UE-kostnader på ett ställe och lyft debiterbara poster automatiskt till fakturaunderlaget. Med Next Projects faktureringsmodul ligger alla uppgifter klara, det enda du behöver göra är att godkänna.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en villkorslös demo för att få veta mer om vårt erbjudande.

Projektplanering

Ersätt whiteboarden eller Excel-arket med Next Projects planeringsmodul och förenkla er resurs- och projektplanering. Genom att hantera och planera olika typer av projekt, oavsett deras omfattning, storlek och budget, kan ni dra nytta av en rad funktioner. Dessa inkluderar dagbok, budget, ÄTA, avstämning/prognos, uppföljning, planering samt hantering av foton/dokument och fakturering. Det kommer förenkla och effektivisera ert arbetsflöde.

Skräddarsytt affärssystem

Skapa ett skräddarsytt affärssystem anpassat efter din bransch och verksamhet. Samla alla nödvändiga funktioner, från orderhantering och projektredovisning till ekonomi, lön och kalkylering, i ett och samma system i molnet. Minska manuellt registreringsarbete dramatiskt och slipp hålla flera system uppdaterade.

Integrationer med ekonomi och lön

Integrera ekonomi- och lönesystemen du använder med Next Project och samla all väsentlig projektinformation på en plats. Automatisera registreringsarbetet, minimera risken för manuella fel och förenkla delningen av information mellan systemen avseende kunder, leverantörer, projekt, bokföring, kundfakturor och leverantörsfakturor..

Inköp

Optimera upphandlingsprocessen för ditt byggprojekt med Next. Vår lösning gör det enklare att hantera och genomföra upphandlingar av underleverantörer och leverantörer. Next effektiviserar hela processen och skapar en bra grund för framtida budgetering och prognoser.

 • Strategiska och välstrukturerade upphandlingsplaner
 • Hantering av relationer mellan leverantörer och underleverantörer
 • Anpassningsbara mallar för förfrågningar, kontrakt och e-post
 • Omfattande översikt över upphandlingsaktiviteter, inklusive utvärdering av leverantörer, sammanfattningar av avtal och ekonomiska prognoser
 • Detaljerad spårning av fakturor och hur de hör ihop med projektets milstolpar
Next Project som visas på en Ipad

ÄTA-hantering

Effektivisera hanteringen av ÄTO:r i dina byggprojekt och säkerställ korrekt dokumentation och noggrann redovisning. Vi gör det enkelt att hantera och registrera oväntade förändringar och ytterligare arbete som uppstår utanför huvudåttagandet.

 • Realtidsdokumentation av ÄTA-relaterad information på mobil, surfplatta eller bärbar dator
 • Information på ett ställe (foton, e-postkonversationer, beställningar, godkännanden, fakturor, etc.)
 • Automatiserade uppdateringar av budgetar och prognoser

Prognos och budget

Tvingas du till manuellt förarbete när du ska ta fram underlag för avstämning och prognos? Kanske plockar du ut siffror från ekonomisystemet och gör din prognos i Excel?

 • Använder du istället Next Project innebär importmöjligheterna från kalkylprogrammet i kombination med komplett integration med ekonomisystemet att det manuella registreringsarbetet försvinner samtidigt som du kan följa projektekonomin i realtid.
 • Importera budget från kalkyleringsverktyg (t.ex. BidCon, MAP eller Wikells)
 • Spåra arbetstiden på olika nivåer
 • Hantera ändringar och tilläggsarbete (ÄTA)
 • Budget- och prognosmodul som automatiskt uppdateras i takt med att dina ÄT:or uppdateras
 • Flera prognoser för olika versioner och perioder
 • Projektöversikt, dvs möjlighet att enkelt följa ekonomin på olika delprojekt eller ÄT:or, men även på övergripande nivå, t.ex. typ av projekt

Betalplan

Tvingas du till manuellt förarbete när du ska ta fram underlag för avstämning och prognos? Kanske plockar du ut siffror från ekonomisystemet och gör din prognos i Excel?

 • Använder du istället Next Project innebär importmöjligheterna från kalkylprogrammet i kombination med komplett integration med ekonomisystemet att det manuella registreringsarbetet försvinner samtidigt som du kan följa projektekonomin i realtid.
 • Importera budget från kalkyleringsverktyg (t.ex. BidCon, MAP eller Wikells)
 • Spåra arbetstiden på olika nivåer
 • Hantera ändringar och tilläggsarbete (ÄTA)
 • Budget- och prognosmodul som automatiskt uppdateras i takt med att dina ÄT:or uppdateras
 • Flera prognoser för olika versioner och perioder
 • Projektöversikt, dvs möjlighet att enkelt följa ekonomin på olika delprojekt eller ÄT:or, men även på övergripande nivå, t.ex. typ av projekt

Dagbok

Med vårt mobila tidrapporteringssystem för bygg– och entreprenadbranschen kan du smidigt och snabbt rapportera din arbetsdag direkt från fält. Du kan prata in dina dagboksanteckningar, kopiera händelser från föregående dag, skapa egenkontroller utifrån tidrapportmallar för olika byggnadprojekt och använda personliga snabbval.

 • Rapportering direkt i mobilen
 • Återrapportera material, resor, verktyg och andra kostnader
 • Dokument, foton, ÄTA
 • Faktura-, löneunderlag och uppföljning
 • Plock från eget lager
 • Traktamente
 • Och mycket mer..
Smartphone and laptop screens

25 års branscherfarenhet &
över 3000 kunder

Allt i ett och samma system

Upptäck hur Next Project tar din projektledning till nya nivåer – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Håll dig uppdaterad om branschen

Håll dig informerad och inspirerad med Nexts insikter – utforska vår blogg och nyheter för att ligga steget före branschtrender och innovationer. Med vår branschexpertis visar vi dig hur Next formar framtiden för byggbranschen.

On demand webinar – Next DOX

Event & Webinar maj 22, 2024

10 % av ditt byggnadsvärde består av dokumentation – har du råd och tid att bygga fel?

Artiklar maj 21, 2024

Nordbygg 2024 — kravet på hållbarhet driver fram nya innovationer och förändringar i affärsmodeller

Artiklar maj 7, 2024

Circura växer – rullar ut projektverktyget och affärssystemet Next i hela koncernen

Kundcase maj 2, 2024

HIC Construction gör pricksäkra prognoser — med ny aktivitetsbaserad kostnadsuppföljning

Kundcase mars 20, 2024

Trafikverkets krav på digital CO2-rapportering är här – framtidssäkra dina jobb!

Artiklar mars 15, 2024

Nu lanserar vi aktivitetsbaserad kostnadsuppföljning för ökad precision

Produktnyheter mars 12, 2024

Analysera dina projekt i realtid – med vårt skräddarsydda BI-verktyg för byggbranschen

Produktnyheter februari 15, 2024

Håll din byggskuta i kurs: Ta kontroll över dina siffror

Artiklar januari 10, 2024

Next Project: Den digitala ryggraden i byggprojektet

Artiklar december 22, 2023

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur Next Project kan hjälpa ditt företag.