Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Mer tid, enklare vardag

Enkelhet när det gäller fakturering, orderhantering och mobil tidrapportering var tre krav från Sandbäckens när de letade projekthanteringsverktyg. Onödig administration och dubbelarbete skapade tidigare frustration och tog framför allt mycket tid från verksamheten, bland annat gick det snabbt att skapa fakturor – skulle något ändras behövde fakturan göras om på nytt. Med Next förenklades arbetssättet och tiden kan nu läggas där den bäst behövs.

Smidig implementation

När det gällde implementationen av ett nytt system hade Sandbäckens höga krav på smidighet. Sandbäckens består av en expansiv koncern där cirka 30 bolag över hela landet ingår – och samtliga bolag i koncernen gick 2018 och 2019 över till Next projekthanteringsverktyg. I snitt implementerades Next hos två bolag per månad under den perioden – och Sandbäckens var extra nöjda med att projektledaren Kristian hos Next höll ihop projektet från början till slut.

– Eftersom vi är en hel koncern med många bolag var det komplext att få till strukturen till en början. Främst då med integrationerna mellan Next och affärssystemet. Vi hade ett par månaders intrimning, men sedan satt allt på plats – och rullar på utmärkt än idag, berättar Bo Staffan, Ekonomicontroller på Sandbäckens.

Fungerar väl med andra system

Idag har Sandbäckens fler integrationer med Next som alla fungerar tillsammans. Inköp och leverantörsfakturor sker via Symbrio, ekonomisystemet är Agresso och löner sker via Agda.

– Alla dessa tre ”pratar” med Next dagligen och fungerar bra, berättar Bo Staffan.

Fler funktioner

Förutom att faktureringen var tvungen att bli enklare fanns även ett stort behov av att få till den mobila tidrapporteringen och orderhanteringen på plats. Sandbäckens har använt sig av en annan tidrapportering tidigare, men den levde inte upp till deras förväntningar och det resulterade i att de anställda inte ville tidrapportera. Man hamnade tillbaka till papper och penna.

Förenkla din arbetsvardag du också – så här gör du:

När Sandbäckens gick över Next drog de nytta av tongivande medarbetare som hade tidigare erfarenhet av mobil tidrapportering och stöttade övriga kollegor vid övergången. De hade också tydliga mål med vad de sökte i sitt nya projekthanteringsverktyg och höga krav på samarbetspartner.

Sandbäckens är en av Sveriges ledande leverantörer och samarbetspartner av VS-, sprinkler- och brandskyddsanläggningar. De erbjuder allt från rådgivning och projektering till installation av en komplett anläggning med tillhörande serviceavtal. Sedan hösten 2018 har Sandbäckens använt sig av Next i sin verksamhet.

Sandbäckens är extra nöjda med:
– Förenklad vardag
– Smidigare tidrapportering
– Fungerande fakturering
– En mobil lösning
– Nöjdare medarbetare
– Mindre administration
– Mer tid till annat

Lönsamma projekt för ambitiösa företag

Vi hjälper växande byggföretag att inte bara hantera, utan också säkerställa att varje projekt blir lönsamt. Genom att få kontroll över dina kostnader i realtid bidrar Next till mer framgångsrika byggprojekt.

White blank square

Integrerad mjukvara

White blank square

Samarbetsplattform

White blank square

Anpassning och skalbarhet

White blank placeholder

Överblick över projekt i realtid

White blank space

Detaljerad och prediktiv kostnadskontroll

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa hur dig Next kan hjälpa ditt företag.