Nytt avtal med schweiziskt mångmiljardföretag

Citybanan--Odenplan-2

Next One Technology AB ska leverera och implementera affärssystemet NEXT hos Implenia, ansvarig entreprenör för ett av landets just nu mest komplexa infrastrukturprojektet, Getingmidjan. – Vi är stolta över att en så professionell aktör som Implenia väljer NEXT som mobilt verktyg för ett sådant prestigeprojekt som Getingmidjan, säger Anders Jacobsson, huvudägare i NEAB.

Trots namnet är Projekt Getingmidjan ingen smal sak att klara av. Det handlar om att lösa de akuta tågtrafikproblemen mellan Stockholm Central och Stockholms södra, en av de mest trafikerade järnvägssträckorna i landet. Avsnittet  kallas just Getingmidjan och störningar på den sträckan får snabbt konsekvenser för en stor del av Sveriges tågtrafik. Det är alltså ett extremt viktigt projekt som startat sommaren 2017 och beräknas vara klart 2021.

Specialanpassat verktyg
För att få allting att fungera så effektivt som möjligt har Implenia valt NEXT som mobilt återrapporteringsverktyg för hela Projekt Getingmidjan. NEXT är det projekt- och affärsverktyg som Next One Technology AB har utvecklat och som är specialanpassat för byggbranschen.

Systemet sätter produktionen i centrum och har fokus på mobilitet. Det gör det möjligt för entreprenadföretaget att hantera hela det operativa arbetet papperslöst. Det höjer kvaliteten på återrapporterade data dramatiskt och sänker kostnaderna för det administrativa arbetet.

Befäster ställningen
I NEAB:såtagande ingår även implementeringen av systemet hos Implenia, samt utbildning av företagets produktionsledning. När NEXT är fullt implementerat kommer både Implenia-personal och ett stort antal underentreprenörer att utföra sina dagrapporter i NEXT. 

-Implenia omsätter ca 30 miljarder och är en av Europas mest kompetenta entreprenörer inom större infrastrukturprojekt, så det här avtalet befäster vår marknadsledande ställning som leverantör av mobila affärsverktyg till bygg- och anläggningsbranschen. I avtalet ingår även en option på leverans av NEXT till ytterligare infrastrukturprojekt som drivs av Implenia vilket i en förlängning även kan ledas oss ut i Europa tillsammans med dem, säger en mycket stolt Anders Jacobson.

Krav på dokumentation
Det är Trafikverket som gett Implenia ansvaret för projekt Getingmidjan. Kontraktet är värt 885 miljoner kronor och med tanke på omfattningen ställer Trafikverket mycket hårda krav på dokumentationen av projektet. Rapporteringen från produktionspersonalen ska kunna ske snabbt och på ett användarvänligt sätt och allt det som beställaren kräver måste komma med i dagrapporterna. Med NEXT blir det möjligt.

Stadig expansion
Next One Technology AB har sitt säte i Linköping. Företaget har tack vare NEXT expanderat kraftigt de senaste åren och det råder ingen tvekan om att produkten har en marknadsledande ställning inom mark- och anläggningssektorn när det gäller mobila affärssystemlösningar. Som ytterligare bekräftelse på detta har NEAB fått förtroendet att skriva rikstäckande avtal med bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna (ME).

Mer fakta om Next One Technology och NEXT finns på www.next-tech.com

Mer info:
Anders Jacobson, huvudägare NEAB – 0708-21 31 91
Lotten Tholander, vd NEAB – 0706-57 57 20

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag