Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Publisert: 8 december, 2022 Forfatter: Patrik Björk

JKNs största utmaningar

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Innan vi började med Next var det oreda i administrationen och det mesta tog onödigt lång tid. Nästan allt var i pappersform, följesedlar och leverantörsfakturor och vanliga fakturor skulle postas och skickas. Och det skulle fyllas i och lämnas in av alla som jobbade ute i fält i de olika projekten. Man fick aldrig något i tid och det kostade pengar helt enkelt, berättar JKN Entreprenads vd Johan Klarin Nilsson.

Behovet av bättre struktur

Johan startade firman 2009. Idag är det cirka 50 anställda och JKN sysselsätter ungefär 70 personer totalt. Företaget jobbar främst inom markentreprenad, framför allt naturvårdsinriktade arbeten och återvinning av material. Bioenergi är också ett av arbetsområdena. JKN:s största beställare är kommuner och riksbyggarna.

I takt med att firman har växt och fått in allt fler uppdrag har behovet av ökad struktur i administrationen blivit allt mer tydlig.

– Mycket av informationen som krävde uppföljning och fakturering hade jag i huvudet innan. Idag har vi den informationen på skärmen så alla kommer åt den i stället. Vi valde Next för att det är ett komplett system som passar våra behov och de anställda ute på fältet gillar det för det är användarvänligt. Ja, Next digitala system passar oss som handen i handsken.

Hur JKN använder Next

Systemet används idag framför allt till övergripande projektinformation, tidrapportering, digitala dagböcker, leverantörsfakturor, arbetsorder i de olika projekten. Det används även till att registrera förändringsarbeten med ÄTA-listor ända till budget och prognoser där avslutning sker med fakturering.

– Hade vi inte haft Next idag så hade vår administration varit betydligt trögare, tagit längre tid och vi hade framför allt inte haft samma koll på pågående projekt, avslutade projekt, beställda projekt och prognoser framåt. Och det är förstås viktigt att vi genom systemet får betalt för alla jobb som vi utför, samt kan erbjuda kompletta underlag till våra beställare.

Lönsamma projekt för ambitiösa företag

Vi hjälper växande byggföretag att inte bara hantera, utan också säkerställa att varje projekt blir lönsamt. Genom att få kontroll över dina kostnader i realtid bidrar Next till mer framgångsrika byggprojekt.

Integrerad mjukvara

Samarbetsplattform

Anpassning och skalbarhet

Överblick över projekt i realtid

Detaljerad och prediktiv kostnadskontroll

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa hur dig Next kan hjälpa ditt företag.