HIC Construction gör pricksäkra prognoser — med ny aktivitetsbaserad kostnadsuppföljning

Next har lanserat en tilläggsuppgradering av sin modul för budget och prognos som bland annat bygger på aktivitetsbaserad kostnadsuppföljning. En uppdatering som skapar ökad precision, effektivitet och transparens i projektledningen. Förbättringarna har redan skapat värde för våra kunder, och en av dem är HIC Construction, ett nytänkande och modernt byggbolag i Växjö som är specialiserat på entreprenader och byggservice.

Roberth Karlsson, kalkylansvarig på HIC.

HIC Construction har sedan starten för drygt tre år sedan snabbt blomstrat och har nu en årlig omsättning på 224 miljoner kronor. Företaget hanterar en mängd olika typer av projekt, allt från små privata uppdrag till stora offentliga anbud på upp till 100 miljoner kronor. Under HICs tillväxtresa har man stött på flera utmaningar när det kommer till budget och prognos. Något som är ett vanligt problem för många bolag i byggsektorn, och som vår uppgraderade lösning nu effektivt tar itu med. 

Sedan vi började använda den uppgraderade versionen av Nexts verktyg har vi börjat se märkbara förbättringar. Tidigare när vi jobbade med våra prognoser var det väldigt vanskligt att skapa tillförlitliga prognoser vilket skapade mycket frustration, och det har äntligen försvunnit. Möjligheten att månadsvis följa upp projekt och tidigt upptäcka potentiella avvikelser är avgörande för våra framgångar i projekten, säger Roberth Karlsson, kalkylansvarig på HIC Construction.


”Förut var prognosverktyget alltför grovt”

Den mest betydande förändringen är bytet från en traditionell kontobaserad ekonomiuppföljning till en uppföljning som baseras på faktiskt genomförda aktiviteter. Den omställningen har gjort det möjligt för HIC Construction att göra inköp och prognoser med mycket större träffsäkerhet än tidigare.

 Att byta till en aktivitetsbaserad prognosuppföljning har varit speciellt värdefullt. Förut var prognosverktyget alltför grovt. Nu kan vi mer detaljerat analysera och planera utifrån de inköpsmönster vi ser. Det har gjort en enorm skillnad för våra projektledare, fortsätter Roberth. 

Vår uppgradering av budget- och prognosverktyget har visat sig komma till stor nytta för branschen. Den hjälper inte bara till att lösa de problem som finns här och nu, utan skapar även nya vägar för att göra projektstyrningen mer effektiv och precis på lång sikt. HIC Construction är ett exempel på hur man med de rätta verktygen inte bara kan växa och utvecklas utan också arbeta mer hållbart inom byggsektorn. 

Vill du veta mer om hur du kan förbättra din budgetering och prognostisering? Kontakta oss så berättar vi mer.

Om Next

Projektverktyg och affärssystem anpassat för framtidens byggföretag
Next One Technology är en ledande leverantör av affärs- och projekthanteringssystem anpassade för små och medelstora byggföretag. Nexts plattform tillhandahåller en skräddarsydd plattform för verksamhetsstyrning som säkerställer smidig projektgenomförande, förbättrad hanterbarhet och tydlig struktur.

Varje dag hjälper vi över 3500 kunder med att optimera sin dagliga verksamhet. Next integrerar alla aspekter i en enhetlig plattform som ger omfattande översikt över hela projektet, från anbud och inköp till leverantörsfakturor, resurser, arbetstimmar, och ÄTA hantering.

Koncernen har idag över 120 anställda med kunder i hela Norden och Storbritannien.

Kontakt:
www.next-tech.com
Telefon: 013-4704013
Email: sales@next-tech.com

Läs vad våra kunder säger

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra vittnesmål och dra nytta av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag