Next Project: Den digitala ryggraden i byggprojektet

I en bransch där byggprojekt ständigt blir alltmer komplexa och mångsidiga, är behovet av en helhetslösning som ger kontroll, effektivitet och ekonomisk insikt större än någonsin. Därför har vi utvecklat Next Project – ett verktyg som gör det enklare att få koll på sina projekt.

Next Project är en molnbaserad lösning som ger en överblick över alla projekt i organisationen. Det har sitt ursprung från byggbranschen (NCC närmare besämt) och gör att det är utvecklat för branschen på ett helt annat sätt än många andra lösningar där ute. Många upplever utmaningar med projektadministration som är utspridd över olika system och på papper. Next Project ger dig möjligheten att samla alla delar av dina projekt på ett och samma ställe. Det möjliggör en mer effektiv administration och frigör tid som du istället kan lägga på ditt bygge.

— Next Project fungerar som den digitala ryggraden i varje byggprojekt och sträcker sig långt bortom att bara vara en digital dagbok. Med förmågan att integrera flera projekt inom en organisation ger det en unik översikt och kontroll. Oavsett om det rör sig om ett stort byggprojekt eller ett mindre bostadskomplex erbjuder Next Project en sömlös integration av projektstyrning, samarbete och ekonomisk översikt, säger Kristian Eng, produktextpert på Next.

— Våra kunder har samma behov av att samla så många funktioner på ett ställe på samma sätt som med till exempel banktjänster. Att kunna hitta mycket – om inte allt du behöver – i ett verktyg gör det enklare för användaren att känna sig hemma och snabbt få tillgång till informationen. Det här bidrar inte bara till effektivitet i den dagliga arbet, utan ger också en struktur som är väsentlig för utbildning av nya medarbetare – och inte minst att arbetet kan fortlöpa som vanligt när någon slutar, fortsätter Kristian.

PRODUKTEXPERT: Kristian Eng har arbetat sju år på Next och har specialiserat sig på Next Project.

Anpassat för branschen

Projektverktyget har många olika funktioner och moduler som är anpassade efter branschens olika behov. För vissa företag kan det vara tillräckligt med några få moduler, som till exempel arbetsorder och tidsplanering. Medan det för större entreprenader kan vara flera av funktionerna som är avgörande för ökad produktivitet, bättre överblick och generellt förstärkt projektledning.

Boka en demo idag så visar vi dig hur Next Project hjälper dig att ro i hamn lyckade projekt. 

— Next Project är anpassat för alla företag inom byggsektorn – stora som små. Det finns dock stora skillnader i behoven hos mindre byggfirmor och större entreprenörer. Vår funktion för arbetsorder har till exempel visat sig vara ryggraden i ett projekts dagliga verksamhet. Modulen möjliggör smidig överföring av arbetsorder från kontoret till fältet – och tillbaka. Det här gör logistiken mycket enklare och ger projektledningen ett viktigt stöd under hela projektets gång, fortsätter Kristian.

— En annan modul som är flitigt använd och efterfrågad är budget- och projektöversikten. I dagens osäkra ekonomiska läge är behovet av en säker och detaljerad översikt över projektets ekonomi avgörande. Next Project ger inte bara en översikt över budget och prognos. Det ger dig också djupgående insikter som möjliggör för organisationer att fatta välgrundade beslut. När det gäller kostnadsstyrning och lönsamhet, berättar Kristian.

Next Project är inte bara ett svar på de utmaningar byggbranschen har idag. Det är också ett verktyg som hela tiden utvecklas för att möta morgondagen. Next arbetar kontinuerligt med att utveckla sin produkt.

— För oss är det viktigt att vara proaktiva i att identifiera trender på marknaden. Vi samarbetar även nära med partners och lyssnar noga på kunder och vad det har för  önskemål.  Det säkerställer att Next Project förblir i framkant i branschen. Den interna produktutvecklingen, understödd av många års erfarenhet, gör Next Project till det ultimata verktyget för byggbranschen, avslutar Kristian.

Inte övertygad? Låt oss visa dig alla funktioner! Boka en demo idag.

Läs vad våra kunder säger

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs vad våra kunder säger och dra nytta av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag