NEXT valt som mobilt produktionssystem av Peab Asfalt

road

Peab Asfalt har valt affärs- och produktionssystemet NEXT för sin beläggningsverksamhet i Sverige och Norge.

– Valet föll på NEXT i huvudsak beroende på att det är en mobil och molnbaserad plattform som passar oss som ligger ute på vägen. Att Next One Technology dessutom har       expertkompetens inom beläggningsbranschen är givetvis ett extra plus, säger Thomas Fransson, projektledare på Peab Industri Sverige.

NEXT är det branschspecifika affärs- och projektverktyg som utvecklats av Linköpingsbolaget Next One Technology. Den pågående digitaliseringen av byggbranschen kräver mobila molntjänster och här är NEXT det marknadsledande operativa verktyget. Med stort fokus på mobilitet sätter NEXT produktionen i centrum där slutmålet är att hantera allt operativt arbete papperslöst. Den dagliga mobila återrapporteringen höjer kvaliteten på indata samtidigt som det administrativa arbetet minimeras.

Data från vägkanten

Nu väljer Peab Asfalt NEXT för sin beläggningsverksamhet i Sverige och Norge. Peab Asfalt kommer att använda systemet både för stora infrastrukturprojektoch mindre lokala uppdrag ute i kommunerna.Enligt planen ska NEXT rullas ut i Sverige under säsongen 2018 och i Norge under nästa säsong.

– Peab kommer att använda våra mobila lösningar för att fånga data direkt ute vid vägkanten och målet är att göra hela det operativa informationsflödet papperslöst, säger Anders Jacobson, huvudägare i NEAB.

Befäster ledande ställning

När NEXT är helt implementerat i den svenska verksamheten kommer cirka 120 av Peab Asfalts medarbetare att kunna administrera och återrapportera uppdrag via NEXT.

Sedan ett par år tillbaka använder ett annat koncernbolag, Peab Anläggning, NEXT i delar av sin verksamhet med mycket gott resultat.

– Peab Anläggning har varit nöjda både med produkten NEXT och oss som leverantör och har givetvis varit en god referens. För oss innebär avtalet med Peab Asfalt att vi befäster vår marknadsledande ställning som leverantör av molnbaserade affärsverktyg för den svenska entreprenadbranschen, säger Jacobson.

NEAB växer snabbt

Next One Technology växer snabbt, under 2017 ökade antalet anställda från 12 till 18 och omsättningen ökade med 50 procent, till drygt 21 miljoner kronor. Starkt bidragande till den snabba expansionen är leveranser till företag inom mark- och anläggningssektorn där bolaget är ensamt om att ha ett rikstäckande avtal med bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna (ME) vad gäller mobila affärssystem.

Mer Information om Next One Technology och NEXT finns på www.next-tech.com

Kontaktpersoner:

Anders Jacobson, försäljningschef och huvudägare – 0708-21 31 91

Lotten Tholander, VD – 0706-57 57 20

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag