Från kaos till kontroll: Tidsplaneringsverktyget du inte vill missa

Ett byggprojekt blir aldrig riktigt som man tänkt sig från början. Från oförutsedda förseningar och brist på material till samordningsproblem och förändringar i projektets omfattning. Ja, vägen till ett framgångsrikt projekt är sällan helt enkel. Därför kan ett tidsplaneringsverktyg i många fall vara lösningen för att lyckas ta sig igenom stormen.

Tidigare behövde platschefer och projektledare gå igenom flera dagars träning för att lära sig komplicerade system. System som inte heller fungerade särskilt bra. Eftersom effektiviteten inom bygg- och anläggningsbranschen dessutom har minskat de senaste åren, föddes Next Planning. Byggbranschens snabbaste och enklaste system för att skapa tidsplaner.

Registrera dig nu för en kostnadsfri 30 dagars provperiod på Next Planning.

— Med vår bakgrund inom byggsektorn såg vi tidigt ett behov för platscheferna och projektledarna att på ett enkelt sätt kunna ta fram professionella tidsplaner. Dåvarande lösningar var alldeles för krångliga och krävde dagar av utbildning för att kunna användas. Vi ville ta fram ett molnbaserat alternativ med endast de funktioner som krävs för oss i byggbranschen, säger Johnny Wulcan, grundare av Byggplanen, nu känt som Next Planning.

Idag används Next Planning i 40 000 projekt av över 5 000 platschefer – många av dem från större entreprenör- och byggföretag. Wulcan tror att det finns goda skäl till det:

— Många större anläggnings- eller byggbolag nyttjar Plannings enkla men kraftfulla mjukvara för att hålla koll på alla projekt, och vem som gör vad i projekten. Det finns en uppsjö med delningsfunktioner så många väljer att dela en onlinelänk till sina yrkesarbetare så att alla vet vilka projekt de ska arbeta med. Länken kan även delas med underleverantörer där de också får en överblick över projektet i realtid. De behöver inte själva ha ett konto för att ta del av planen, fortsätter Johnny.

Intuitiv programvara

— Planning kan också användas för att skapa tidsplaner för ett specifikt byggprojekt. Ett byggprojekt innehåller otroligt många aktiviteter som ska klaffa. Det är material som ska beställas, underentreprenörer som måste tjatas på, och grävmaskiner som ska hållas sysselsatta. Sedan ska yrkesarbetarna veta vad de ska göra – och det ska säkerställas att det görs på korrekt sätt enligt regelverken, tillägger han.

Planning skapades för att tillgodose dessa behov med målet att göra det så användarvänligt som möjligt. Till skillnad från mer komplexa och kostsamma alternativ är Planning enkel och intuitiv att använda. Det gör att medarbetarna verkligen går in och håller sina tidsplaner uppdaterade till skillnad för de mer krångliga och dyra lösningarna där användarna inte vill gå in.

Testa Next Planning gratis i 30 dagar och utforska alla funktioner.

— Även personer med begränsad datakunskap kan komma igång med Planning utan problem. Du behöver inte vara expert för att förstå och dra nytta av programvaran. Den passar för små projekt med få anställda, medelstora företag med flera projekt eller stora företag med omfattande projektportföljer. Där alla som är involverade i projektet kan hålla sig informerade på ett enkelt och effektivt sätt.

— Större anläggningsföretag kan nyttja Planning för resursplanering och med översiktsprojekten kan de läsa in flertalet underliggande tidsplaner och på så sätt se helheten på gruppnivå, avdelningsnivå eller företagsnivå. Den möjligheten underlättar resursfördelning då personalansvariga kan sitta tillsammans och fördela ut resurserna på de olika projekten, förklarar Wulcan.

Sömlös kommunikation

I ett byggprojekt ändras ofta förutsättningarna under vägen. Därför är det viktigt med ett verktyg som gör det möjligt att fånga upp och kommunicera problem i realtid.

— Med alla aktiviter och byggdelar som ska utföras så är en effektiv kommunikation en förutsättning för ett bra resultat, både kvalitativt och ekonomiskt. Med en tidsplan så får projektmedlemmarna ett styrdokument att diskutera utifrån och planera utifrån. Med en utskriven tidsplan upptejpad i boden så vet yrkesarbetare, maskinister, arbetsledare och platschefer vad som ska göras och när.

Gör som 5 000 andra platschefer och testa Planning gratis i 30 dagar.

Med Nexts dedikerade supportavdelning är användaren bara ett telefonsamtal eller mejl bort från att få personlig hjälp. Helt utan extra kostnader. Du behöver heller inte ladda ner eller installera någonting – allt du behöver göra är att registrera dig för en gratis testperiod, och du är uppe på banan inom några sekunder.

Läs vad våra kunder säger

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra vittnesmål och dra nytta av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag