10 anledningar att digitalisera ditt byggföretag

Vill du skapa mer effektivitet och lönsamhet och samtidigt minska pappersarbetet i er byggverksamhet? Nya tekniker, digitala verktyg och funktionalitet inom redan befintliga lösningar utvecklas ständigt vilket gör att processerna förbättras och effektiveras – vilket gör att du får mer tid över till annat. Du kanske till och med sitter med system som innefattar mycket manuellt arbete och många repetitiva moment? Då är chansen ännu större att du vinner på att digitalisera ditt byggföretag.

Genom digitalisering kan du strukturera dina arbetsuppgifter och processer och därmed spara mycket tid som annars kanske går åt till t.ex. onödig pappershantering. Det skapar möjlighet till effektivisering, planering och styrning vilket oftast är till fördel både för lönsamhet, miljö och klimat. Med det sagt vill du också se till att ni får ett verktyg som ni kan växa med och som inte är utdaterat om några år.

Här nedan listar vi 10 anledningar att digitalisera ditt byggföretag och följa strömmen och trenderna.

#1. Undvik kostsamma missar – Skaffa digital besiktning

Digital byggbesiktning är något självklart i dagens tid, vilket gör att du sparar både tid och pengar. Banta ner manuellt och administrativt arbete som kan göras direkt via digitalt verktyg. Digitala processer är den bärande pelaren allt lutar sig emot. Och ett av de viktigaste och mest centrala momenten inom alla byggen är att arbetet görs rätt, alltså att det går igenom alla besiktningar.

#2. Öka säkerheten genom digitala kontroller

Genom att digitalisera byggprocessen och besiktningarna kan du hålla koll på minsta avvikelse och rätta till felen innan det är för sent. Att kontinuerligt gå igenom bygget, besiktiga och uppdatera på alla säkerhetspunkter digitalt gör att alla blir uppdaterade i realtid och kan åtgärda det som behöver åtgärdas, och på så sätt förebygga olyckor innan de sker.

# 3. Undvik onödiga resor till och från kontoret

Pappersprotokoll som ska renskrivas eller scannas in på kontoret är en bov i så många anseenden. Det är inte bara miljöovänligt att köra i onödan utan det kostar också dyrbar tid för alla inblandade. Att kunna göra allt det administrativa arbetet direkt på bygget ger dig frihet att undvika alla köer och transporttid och dessutom slipper du behöva göra jobbet igen när du för in det i datorn. Att minska risken att glömma något viktigt på vägen är bara en bonus!

#4. Slipp papper och penna

Få full överblick över dina projekt och slipp onödig administration där kanske penna och papper tidigare har varit de primära verktygen. Låt istället ett digitalt affärs- och projekthanteringssystem göra jobbet åt dig.

#5. Samla all ekonomi på ett ställe

Sluta hoppa mellan program, scanna in gamla handskrivna dokument och leta i gamla mappar efter fakturor. Gör alla inköp efter inköpsplan, planera samt lägg fram budget eller gör förfrågningar, skicka avtal och gör leverantörsbedömningar; på ett och samma ställe.

#6. Erbjud betalplaner med ett klick

Importera redan färdiga betalplaner, skapa nya både raka och prestationsbundna betalplaner och få en överblick över alla faktureringsbelopp. Allt på ett ställe – så du med ett knapptryck kan skicka fakturor och lägga upp betalplaner, precis som ett köp i lokala butiken.

#7. Spara tid med enklare tidsrapportering

Bli mer effektiv – planera din dag och känn friheten. Med tidrapportering på under minuten kan du rapportera din arbetsdag direkt från fält. Tiden skickas direkt till lönesystemet men hamnar också som en kostnad på projektet – i realtid. Du kan till och med prata in dina anteckningar för dagen, kopiera händelser från tidigare dag och använda personliga snabbval.

#8. …och kommunicera enklare

Om allt är digitaliserat och all personal är utrustad med en mobiltelefon kan all kommunikation ske snabbt och direkt. Tidrapportering, schemaläggning och internkommunikationen med bilder och dokument från bygget underlättar inte bara för HR utan även för alla som arbetar med projektet, både under arbetsprocessen och i efterhand/under efterarbetet.

#9. Logga arbetsprocessen enklare

Med digitala verktyg har alla inblandade möjlighet att se allt som har med bygget att göra: besiktningsprotokoll, planritningar.

#10. Se till att allt blir gjort med digitala checklistor

Något som gör att du har stenkoll på alla dina projekt i det övergripande projektet är digitala checklistor. Genom att använda digitala checklistor förenklar du det dagliga arbetet och undviker att missa viktiga detaljer. På ett smidigt sätt kan du använda redan befintliga standardmallar, välja att göra egna checklistor, eller så hjälper vi gärna till att konvertera dina befintliga listor direkt till ett mobilt Next-format.

Summering

Om du inte börjat att digitalisera ditt byggföretag ännu – är det hög tid att börja nu. Knyt ihop den digitala säcken med det digitala repet Next som på ett och samma ställe samlar alla dessa 10 förbättringspunkterna och underlättar för dig, alla dina kollegor och företaget i stort. Den digitaliserade byggbranschen är ett faktum och de som inte hänger med kommer halka efter.

Att digitalisera sitt företag är nu en självklarhet för att förbättra processer och funktioner. Var inte rädd för att introducera nya digitala kanaler och tekniker – det är det som behövs för att driva intäkter, förenkla och kunna erbjuda bättre kund- och medarbetarupplevelser. Om man tänker på de effekter som digitalsering ger er som företag –  så är det värt varenda krona.

Vill du veta mer om hur vi skulle kunna hjälpa er att digitalisera ert företag? Boka demo här!

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag