Svenska contech-bolaget Next växer kraftigt – etablerar utvecklingskontor i Hanoi

Pressmeddelande 9 september 2022

Sedan starten 2014 har Next One Technology specialiserat sig på digitala verktyg för en effektivare byggsektor. Företaget har haft en stark organisk tillväxt och vuxit genom flera förvärv och internationell expansion. För att stärka erbjudandet och ännu tydligare etablera sig internationellt, startar man nu upp ett utvecklingskontor i Hanoi.

Svenska saas-bolaget Next One Technology, Next, erbjuder tjänster och verktyg som hjälper byggbolag till ökad produktivitet och lönsamhet. Företaget har vuxit snabbt genom organisk tillväxt och en rad förvärv inom contech, såsom Byggsamordnaren, norska Checkd (Next Field) och Byggplanen (Next Planning).

Företaget har sedan starten 2014 etablerat tre kontor i Sverige, ett i Norge och ett i England. Nu adderar man ett sjätte kontor i Hanoi. Från och med början av september finns utvecklare på plats som blir en del av utvecklingsteamen bakom produkterna Next Project och Next Field i Sverige och Norge.

Kompetenta kollegor

Skälet till att Next valt just Hanoi är att där finns gott om talanger så som välutbildade ingenjörer. I Vietnam utexamineras årligen 50 000 utvecklare med kunskaper inom den senaste teknologin.

– Med vårt nya utvecklingskontor i Hanoi har vi möjlighet att snabbt stärka upp våra nordiska utvecklingsteam i Linköping och Oslo med kompetenta kollegor. Vår huvudägare Monterro har lång erfarenhet av att skala upp nordiska bolag med välfungerande utvecklingsorganisationer, på plats i Vietnam. Hanoi-kontoret blir en viktig pusselbit i vår ambition att integrera större delar av vår produktflora. Ett brett portföljperspektiv blir därför fokus för teamet från dag ett, säger Robert Grannerud, CTO på Next.

Nexts nya utvecklingsteam sitter i Monterro-ägda Scandinavian Software Park i Hanoi, tillsammans med utvecklare från Monterros andra portföljbolag.

För mer information kontakta:

Ulrika Berg, CMO

+46 725687708, ulrika.berg@next-tech.com

Läs vad våra kunder säger

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra vittnesmål och dra nytta av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag