Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

– Next Projects projekthanteringsverktyg har minskat felkällorna betydligt. Speciellt möjligheten att samla dagboksanteckningar, budget, inköp, kalkyler med mera på ett och samma ställe. Det har verkligen förenklat för oss, berättar Richard Lundberg, projektchef på Lindstams.

Next Project säkerställer lönsamheten

Istället för att som tidigare jobba med flera olika system har Lindstams nu enbart Next Project som projekthanteringsverktyg. Något som framför allt underlättat vid fakturering.

– Vi vet till exempel om våra underleverantörer har skickat alla fakturor och kan enkelt se om vi har attesterat dem. Det säkerställer projektekonomin och ger oss bättre koll på täckningsgraden, säger Richard

Rätt kontosättning

Med Next Project har Lindstams kunnat se till att alla medarbetare följer rätt kontosättning, att rapporterna hamnar på rätt nummer med mera. Arbetet har varit en process och nya funktioner har lagts till under åren, för att skräddarsy systemet för just Lindstams bygg.

– Nu när vi har jobbat med verktyget ett tag börjar vi verkligen se effekterna. Det är en stege där vi började på en nivå och sedan har tagit steg för steg uppåt. Att vi har vågat och verkligen velat det här har hjälpt, och arbetssättet märktes snabbt på resultatet, särskilt när det gäller budget, inköp och ÄTA-hanteringar, säger Richard.

Full koll på kostnader och intäkter

När Lindstams Bygg började arbeta med Next Project fick de hjälp med en allmän genomgång för alla medarbetare, men man har också låtit de individer som jobbat i projekten hjälpa till att skräddarsy verktyget. En process som skett i samarbete med Next Project.

– Den största fördelen med Next Project är att vi själva har kunnat anpassa och byggt funktionerna efter våra och byggbranschens förutsättningar, säger Richard.

”Bättre än alla tidigare projektverktyg”

Den stora skillnaden när Lindstams började arbeta med Next Project var att de fick ett samlat verktyg för att kunna hantera dokumentation och ekonomi, verifiera varenda timme – och att det blev enkelt att hitta var alla kostnader på projektet låg, vem som skulle ha betalt och hur de skulle fakturera det vidare.

– Jag har jobbat med många andra verktyg, men Next Project är så mycket bättre. Här kan jag med några enkla klick få reda på vad som står i kontrakten, vad kunderna beställt, vilka kostnader det medfört och vad vi därmed kan ta betalt för. Den överblicken har förbättrat intäktssidan på ett väldigt positivt sätt. Jag har också varit med och påverkat budgetfliken i verktyget tillsammans med Next Project för att få det precis som vi vill ha det – för att kunna göra löpande prognoser och stämma av mot dem, berättar Richard.

Lönsamma projekt för ambitiösa företag

Vi hjälper växande byggföretag att inte bara hantera, utan också säkerställa att varje projekt blir lönsamt. Genom att få kontroll över dina kostnader i realtid bidrar Next till mer framgångsrika byggprojekt.

White blank square

Integrerad mjukvara

White blank square

Samarbetsplattform

White blank square

Anpassning och skalbarhet

White blank placeholder

Överblick över projekt i realtid

White blank space

Detaljerad och prediktiv kostnadskontroll

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa hur dig Next kan hjälpa ditt företag.