Soltech Energy Solutions väljer Next Project

Pressmeddelande 25 maj 2022

Next som erbjuder molnbaserade affärssystem och projektverktyg för bygg och entrepenad skriver ett nytt avtal med solenergibolaget Soltech Energy Solutions för att leverera bolagets nya projekthanteringsverktyg, i form av produkten Next Project.

Soltech-koncernen växer kraftigt, hand i hand med den ökade efterfrågan på ny grön förnybar el i Sverige och branschen är på snabb frammarsch. För att kunna växa både smart och hållbart väljer ett av koncernens bolag, Soltech Energy Solutions, att investera i ett nytt verktyg för projekthantering, för att både stödja produktionen och följa ekonomiska nyckeltal i projekten.

Affären har gått i hamn efter en gedigen inventeringsprocess på marknaden för projekthanteringsverktyg, där valet till slut föll på Next Project.

– Under processens gång gjorde vi en intern kravspecifikation kring hur våra behov såg ut. Vi var i kontakt med flertalet leverantörer på marknaden och såg att Next Project med nuvarande funktionalitet och bredd var rätt val för oss, berättar Teresia Gillgren, COO på Soltech Energy Solutions.

Valet på Next Project som Soltech Energy Solutions nya projekthanteringsverktyg baserades på den bredd som verktyget kan erbjuda, framförallt avseende möjligheterna till ekonomisk uppföljning.

– Detta ger oss goda möjligheter att ha kontroll på den ekonomiska uppföljningen i våra projekt, vilket leder till en större kostnadseffektivitet och högre marginaler. Att dessutom ha möjlighet att kunna registrera och följa alla de moment som tillhör en entreprenad är prioriterat och något Next Project erbjuder. Solenergibranschen står inför utmaningen med ökande materialpriser och att ha ett verktyg för kostnadskontroll blir därför viktigare än någonsin, säger Teresia Gillgren, COO på Soltech Energy Solutions.

Att Next får möjligheten att leverera Next Project till Soltech Energy Solutions är ytterligare ett exempel på att molnbaserade projektverktyg för bygg och entreprenad ligger rätt i tiden. Byggbranschen i stort genomgår en digitaliseringsresa och kraven från marknaden och kundsidan ökar

– Det är både med glädje och ödmjukhet som vi välkomnar Soltech Energy Solutions som kund till Next. En sådan aktör ställer höga krav både på produkt, implementation och support vilket ger oss en kvalitetsstämpel, både som bolag och på Next Project som produkt. Vi ser fram emot att arbeta långsiktigt tillsammans med Soltech och stödja både deras digitaliseringsresa och tillväxt på marknaden, säger Anton Boså, försäljningschef Sverige på Next.

För mer information kontakta:

Ulrika Berg, CMO Next

+46 725687708, ulrika.berg@next-tech.com

Anton Boså, Försäljningschef Sverige Next

+46 708939606, anton.bosa@next-tech.com

Läs vad våra kunder säger

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra vittnesmål och dra nytta av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag