Nexts digitala projektverktyg viktigare än någonsin i tuff konjunktur

Pressmeddelande 28 september 2023

I en hårdnande byggkonjunktur finns både tiden och behovet att satsa på att få ordning på tidrapportering, fakturering och projektledning. SaaS-bolaget Next One Technology går mot sitt starkaste år någonsin och spetsar nu laguppställningen med en till stora delar ny ledningsgrupp inför 2024, då produktutveckling och internationalisering står i fokus.

Precis som många andra inom bygg och anläggning följer Next One Technology, Next, konjunkturen mycket noga.

–Vi ser något fler konkurser bland våra kunder, men det är på marginalen. Däremot ser vi en rejält ökad försäljning, just nu har vi ökat vårt ordervärde med 40 procent jämfört med förra året, berättar Johan Jarskog, vd Next.

Han berättar att drivkraften är starkare än någonsin för mindre och mellanstora bygg- och anläggningsföretag att skaffa modernt verksamhetssystem i syfte att bli effektivare.

–Det handlar om allt från att ta betalt för utfört arbete till att ha koll på kostnader i projektet – varje timme räknas. De som passar på att förbättra och digitalisera sin verksamhet nu då tid finns, står starka när det vänder, säger Johan Jarskog.

Stort produktfokus

För att möta efterfrågan och utveckla den egna verksamheten satsar Next på förenkling och förbättring av sin produkt. Med nya integrationer tack vare öppna gränsnitt, API:er, kan Next bättre stödja sina kunder och förenkla användarupplevelsen.

–Våra verktyg ska bli ännu mer tillgängliga och enklare att använda, och vi ska sätta ännu större fokus på kundupplevelsen och onboarding-processen, förklarar Johan.

Ny ledningsgrupp

Valet av ny ledningsgrupp speglar företagets strategi att prioritera teknikutveckling, lättillgänglighet och förbättrad kundupplevelse. Liksom ambitionen att skala företaget och växa internationellt. Samtliga utom finanschefen är nya sedan ett år tillbaka.

Monika Steinvall tillträder tjänsten som CTO, teknikchef, i september i år och har en gedigen bakgrund med erfarenhet från stora teknikföretag som Ericsson och Infor.

–Monikas erfarenhet att skala verksamheter både nationellt och internationellt är en spännande möjlighet för oss. Next kommer att satsa ännu mer på utveckling och kortare ledtider för att vara konkurrenskraftiga internationellt och där kommer hon och resten av vår nya ledningsgrupp att vara viktiga spelare, säger Johan Jarskog.

–Next har redan gjort en jätteresa och har en väldigt spännande utveckling. Jag vill vara en del i den, i att skapa fler möjligheter och se alla delar i erbjudandet fungera tillsammans. Med ännu vassare funktioner och tjänster får vi en större och bättre produktportfölj som skapar nytta för våra kunder, det ser jag väldigt mycket fram emot, säger Monika Steinvall.

Next One Technologys ledningsgrupp:

Johan Jarskog, vd

Fredrik Byrsjö, ansvarig för onboarding, CCO

Carlotta Granath, marknadschef, CMO

Fredrik Jeppsson, finanschef, CFO

Jonas Marin, säljchef, CSO

Monika Steinvall, teknikchef, CTO

Thomas Wiberg, produktchef, CPO

Vid frågor kontakta:

Carlotta Granath
+46 70 799 7468
carlotta.granath@next-tech.com

Läs vad våra kunder säger

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra vittnesmål och dra nytta av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag