Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Kort om Stockholm Luftkompetens

Stockholm Luftkompetens arbetar med ventilation och utför allt från servicemontage, anpassningar och entreprenadprojekt. Tidigare arbetade de med återrapporteringen i en enklare hantverksapp, vilket fungerade skapligt när de var fem personer anställda – men vartefter verksamheten växte började man titta runt på ett projektverktyg för byggbranschen, som kunde minska administrationen och ge en bättre överblick.

– I den enklare appen gick det visserligen att boka tid och föra in leveratörsfakturor, men inte att synka med projekten, berättar Marcus Waern, VD på Stockholm Luftkompetens. Det gjorde att det krävdes mycket manuellt arbete efteråt.

Företag: Stockholm Luftkompetens (en del av Instalco koncernen)
Omsättning: 85 miljoner kr
Bransch: El-VVS & Bygginstallationer
Började använda Next Project: Mars 2019
Geografisk område: Inom och runt hela Stockholmsområdet

Ett projektverktyg för bygg och utveckling

Det administrativa arbetet har minskat, även om Stockholm Luftkompetens har mer att göra än någonsin – eftersom de ständigt växer.

– Vi känner trygghet i att Next Project är ett system som utvecklas tillsammans med oss. Just nu har vi integrationer ihop med Fortnox för bokföringen, Visma Lön, med mera och vi ser att vi integrerar ännu fler i framtiden. På senare tid har vi börjat använda budget- och prognos modulerna i Next Project och samtidigt lär vi oss hela tiden att använda varje modul på rätt sätt. Vi började mindre, men tänker stort – det är en resa helt enkelt, berättar Marcus Waern, VD på Stockholm Luftkompetens. 

Snabb förbättring av nya funktioner

Något Stockholm Luftkompetens verkligen uppskattar med Next Project är att utvecklingen av nya funktioner går snabbt och att systemet stöttar dem i både deras affär och användning.

– Vi förfinar arbetssättet kring funktionerna hela tiden tillsammans med Next Project. Samtidigt som vi använder de flesta funktionerna, anpassar vi också hela tiden nya i samband med vår affär. Ju mer Next Project utvecklas, desto mer utvecklas vårt arbete också. 

Bra support ovärderlig

Stockholm Luftkompetens uppskattar också att Next Project är ett verktyg som är anpassat för bygg- och entreprenad.

– Vi har fått bra support att komma igång och även längs vägen. Ett exempel är när det varit klurigt med återrapporteringen eftersom inte alla våra kollegor talar svenska i byggbranschen. Men Next Project underlättar, eftersom det går att välja mellan 8 olika språk i appen. Sådana smarta saker har vi upptäckt längs vägen och bra support har varit ovärderligt för att komma igång och kunna utnyttja alla funktioner.

Lönsamma projekt för ambitiösa företag

Vi hjälper växande byggföretag att inte bara hantera, utan också säkerställa att varje projekt blir lönsamt. Genom att få kontroll över dina kostnader i realtid bidrar Next till mer framgångsrika byggprojekt.

White blank square

Integrerad mjukvara

White blank square

Samarbetsplattform

White blank square

Anpassning och skalbarhet

White blank placeholder

Överblick över projekt i realtid

White blank space

Detaljerad och prediktiv kostnadskontroll

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa hur dig Next kan hjälpa ditt företag.