Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Publicerades: 7 december, 2021 Författare: Patrik Björk

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Kort om Stockholm Luftkompetens

Stockholm Luftkompetens arbetar med ventilation och utför allt från servicemontage, anpassningar och entreprenadprojekt. Tidigare arbetade de med återrapporteringen i en enklare hantverksapp, vilket fungerade skapligt när de var fem personer anställda – men vartefter verksamheten växte började man titta runt på ett projektverktyg för byggbranschen, som kunde minska administrationen och ge en bättre överblick.

– I den enklare appen gick det visserligen att boka tid och föra in leveratörsfakturor, men inte att synka med projekten, berättar Marcus Waern, VD på Stockholm Luftkompetens. Det gjorde att det krävdes mycket manuellt arbete efteråt.

Företag: Stockholm Luftkompetens (en del av Instalco koncernen)
Omsättning: 85 miljoner kr
Bransch: El-VVS & Bygginstallationer
Började använda Next Project: Mars 2019
Geografisk område: Inom och runt hela Stockholmsområdet

Ett projektverktyg för bygg och utveckling

Det administrativa arbetet har minskat, även om Stockholm Luftkompetens har mer att göra än någonsin – eftersom de ständigt växer.

– Vi känner trygghet i att Next Project är ett system som utvecklas tillsammans med oss. Just nu har vi integrationer ihop med Fortnox för bokföringen, Visma Lön, med mera och vi ser att vi integrerar ännu fler i framtiden. På senare tid har vi börjat använda budget- och prognos modulerna i Next Project och samtidigt lär vi oss hela tiden att använda varje modul på rätt sätt. Vi började mindre, men tänker stort – det är en resa helt enkelt, berättar Marcus Waern, VD på Stockholm Luftkompetens. 

Snabb förbättring av nya funktioner

Något Stockholm Luftkompetens verkligen uppskattar med Next Project är att utvecklingen av nya funktioner går snabbt och att systemet stöttar dem i både deras affär och användning.

– Vi förfinar arbetssättet kring funktionerna hela tiden tillsammans med Next Project. Samtidigt som vi använder de flesta funktionerna, anpassar vi också hela tiden nya i samband med vår affär. Ju mer Next Project utvecklas, desto mer utvecklas vårt arbete också. 

Bra support ovärderlig

Stockholm Luftkompetens uppskattar också att Next Project är ett verktyg som är anpassat för bygg- och entreprenad.

– Vi har fått bra support att komma igång och även längs vägen. Ett exempel är när det varit klurigt med återrapporteringen eftersom inte alla våra kollegor talar svenska i byggbranschen. Men Next Project underlättar, eftersom det går att välja mellan 8 olika språk i appen. Sådana smarta saker har vi upptäckt längs vägen och bra support har varit ovärderligt för att komma igång och kunna utnyttja alla funktioner.

Lönsamma projekt för ambitiösa företag

Vi hjälper växande byggföretag att inte bara hantera, utan också säkerställa att varje projekt blir lönsamt. Genom att få kontroll över dina kostnader i realtid bidrar Next till mer framgångsrika byggprojekt.

Integrerad mjukvara

Samarbetsplattform

Anpassning och skalbarhet

Överblick över projekt i realtid

Detaljerad och prediktiv kostnadskontroll

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa hur dig Next kan hjälpa ditt företag.