Analysera dina projekt i realtid – med vårt skräddarsydda BI-verktyg för byggbranschen

Pressmeddelande 5 oktober 2022

Contech-företaget Next One Technology tar sig in på listan av Sveriges mest snabbväxande SaaS/ mjukvarubolag 2022. ”Våra molnbaserade affärssystem och projektverktyg ökar effektiviteten och produktiviteten för våra kunder. Med kontroll och ordning och reda i byggprojekten kan de fokusera på annat – som att utveckla och stärka sin verksamhet. I tuffare ekonomiska tider blir det ännu viktigare”, säger Gunilla Åberg, vd för Next.

SaaS-bolaget Next Group rustar för internationell expansion Ulrika

Nu tar contech-företaget Next plats på listan över Sveriges mest snabbväxande SaaS-företag 2022. Rapporten i fråga listar de femtio mest snabbväxande svenska Saas-bolagen och genomförs på årlig basis av nyhetssajten Breakit. Utöver Next återfinns både kändisar som Visma och Epidemic Sound på listan, tillsammans med många fler aktörer som samlar sitt erbjudande inom kategorin SaaS – Software as a Service.

– Vi är glada och stolta över att vi numera kan kategorisera oss som ett av Sverige mest snabbväxande mjukvarubolag och att vi är lönsamma, vilket inte är fallet för mer än ett fåtal bolag på listan. Det bygger på vår starka branschförankring och ett växande intresse för det vi erbjuder. Våra kunder uppskattar att det finns en anpassad logik i våra verktyg som stödjer produktionsprocessen inom bygg och därmed deras verksamhet. Det är en avgörande del av vår framgång, säger Gunilla Åberg, vd Next.

Nexts produktportfölj vänder sig till mindre och medelstora byggföretag inom byggservice, mark och anläggning, installation och entreprenad. Med ordning och reda, möjlighet till ekonomisk uppföljning och kostnadskontroll kommer ökad produktivitet och lönsamhet. Användarna kan fokusera på annat, exempelvis att vidareutveckla sin verksamhet och att skapa konkurrensfördelar i fråga om att attrahera ny arbetskraft. Idag finns en förväntan på moderna och användarvänliga digitala verktyg, i en verklighet där många fortfarande arbetar i Excel eller med papper och penna.

– Här finns en enorm potential i en ökad produktivitet, inte bara för enskilda byggbolag utan för branschen som helhet. Med pandemin kom en högre IT-mognad generellt, vilket också har påverkat byggbranschen. Med en lågkonjunktur på ingång är det viktigare än någonsin att skaffa sig kontroll på sina projekt och sin lönsamhet. Det finns också en hållbarhetsaspekt i att säkra materialåtgång och resursanvändning, säger Gunilla Åberg.

Next är inne i en stark tillväxtresa. De senaste tre åren har omsättningen fyrdubblats och bolaget finns nu etablerat i Sverige, Norge och England. Förvärv i fråga om norska Checkd (numera Next Field) och Byggplanen (Next Planning) har kompletterat erbjudandet och stärkt kundbasen. Byggsamordnaren, som är en väl etablerad lösning på den svenska marknaden, är också en del av portföljen sedan 2019. En viktig del i strategin är att integrera lösningarna och öka användarnyttan, samt även ha integration mot andra system inom ekonomi och lön. Det är där potentialen i att jobba molnbaserat verkligen släpps fri.

– Next har haft en lönsam tillväxt sedan starten 2014, på så sätt skiljer vi oss från många andra SaaS-bolag. Våra starka ägare borgar för fortsatt tillväxt och utveckling av vår verksamhet och av våra erbjudanden, avslutar Gunilla Åberg.
För mer information kontakta:

Ulrika Berg, CMO Next

+46 725687708, ulrika.berg@next-tech.com

Läs vad våra kunder säger

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra vittnesmål och dra nytta av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag