Next förvärvar Dox – dokumenthantering integreras i ledande projektverktyg

Next One Technology, specialisten på digitala verktyg för byggsektorn, förvärvar företaget Dox, som erbjuder effektiv dokumenthantering för samma bransch.

– Med samgåendet kommer vi att ytterligare förenkla byggindustrins vardag. Dox kommer redan från dag ett att skapa värde hos våra kunder. Med ledande dokument- och ärendehantering samt stöd för Building Information Management, BIM, får våra kunder en tjänst som verkligen skapar ordning och reda i deras byggprojekt, från tidiga skeden ända till förvaltningsstadiet, säger Johan Jarskog, vd Next.

Svenska contech-bolaget Next One Technology, Next, erbjuder ett marknadsledande molnbaserat projektverktyg och affärssystem som hjälper byggbolag få kontroll på sin verksamhet i realtid. Tack vare bredden i Next minskar behovet av olika interna system, vilket skapar stort värde för byggbolagen, såsom avsevärt förenklad administration, kortare ledtider, ökad produktivitet, högre kvalitet mot kund och förbättrad konkurrenskraft.

Företaget har vuxit snabbt genom organisk tillväxt och en rad förvärv specialiserade inom bygg. Köpet av Dox markerar nästa steg på Nexts utvecklingsresa.

– Vår ambition är att bli den ledande europeiska aktören med fokus på små- och medelstora byggbolag. Det är en naturlig del av vår strategi att komplettera vår plattform med ledande nischsystem som vi kan integrera och växa med lokalt och internationellt., säger Johan Jarskog, Vd Next

Per-Olof Staam, vd och medgrundare på Dox, ser fram emot det fortsatta samarbetet:
– Det var kunders uttryckliga efterfrågan som ledde till att affären och integrationen med Next nu genomförs. När de här funktionerna är hopslagna får vi ett sömlöst informationsflöde i form av en molntjänst med många funktioner i samma plattform. Båda system integrerade, vilket idag är oerhört angeläget. Att jobba i stuprör hör gårdagen till.

Per-Olof Staam och Jovan Paskota, medgrundare av Dox som arbetat med digitalisering inom industri och samhällsbyggnad sedan 1985, kommer att fortsätta vara operativa inom Next One Technology.

Från vänster: Jovan Paskota, Per-Olof Staam, Johan Jarskog, Monika Steinvall
Foto: Mats Jonsson

Om Next

Projektverktyg och affärssystem anpassat för framtidens byggföretag
Next One Technology är en ledande leverantör av affärs- och projekthanteringssystem anpassade för små och medelstora byggföretag. Nexts plattform tillhandahåller en skräddarsydd plattform för verksamhetsstyrning som säkerställer smidig projektgenomförande, förbättrad hanterbarhet och tydlig struktur.

Varje dag hjälper vi över 3500 kunder med att optimera sin dagliga verksamhet. Next integrerar alla aspekter i en enhetlig plattform som ger omfattande översikt över hela projektet, från anbud och inköp till leverantörsfakturor, resurser, arbetstimmar, och ÄTA hantering.

Koncernen har idag över 120 anställda med kunder i hela Norden och Storbritannien.

Kontakt:
www.next-tech.com
Telefon: 013-4704013
Email: sales@next-tech.com

Läs vad våra kunder säger

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra vittnesmål och dra nytta av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag