Next förvärvar Byggplanen och tar nästa steg i sin tillväxtresa

Från vänster: Gunilla Åberg VD NEXT, Johnny Wulcan VD och grundare Byggplanen samt Anders Jacobsson, affärsutveckling och grundare NEXT.

Next erbjuder en molnbaserad SaaS-plattform inom området projekt- och affärssystem, riktat mot bygg- och entreprenadbranschen. Bolaget växer kraftigt både organiskt och genom förvärv och har även påbörjat sin internationella etablering. I linje med en expansiv förvärvsstrategi tar företaget nu nästa steg och går in som delägare i bolaget Byggplanen som utvecklat en molnbaserad lösning för tid- och resursplanering.

Bolaget Next har som mål att digitalisera byggbranschen och erbjuder lösningar inom området projekt- och affärssystem. 2019 förvärvades Byggsamverkan med produkten Byggsamordnaren och i slutet av 2020 det norska bolaget CHECKD. Nu tar man nästa steg och förvärvar Byggplanen och i samband med affären blir även grundaren och VD:n Johnny Wulcan en del i Next. Johnny har totalt 15 års branscherfarenhet, först som utförare, men också från beställarsidan som byggledare och teknisk konsult.

”Planering är en viktig del i byggprocessen och i och med samgåendet med Byggplanen så kommer vi kunna erbjuda våra Next-kunder en efterlängtad spetsprodukt kring just detta. Vi välkomnar också Johnny Wulcan till Next. Med sin gedigna kompetens och erfarenhet kring branschens behov så stärker vi upp Next ytterligare vilket känns otroligt kul”, säger Gunilla Åberg VD för Next.

Byggplanen har på kort tid etablerat en stor kundbas i Sverige så möjligheterna till korsförsäljning är stora. För befintliga Next-kunder innebär förvärvet ett komplement i fråga om ett professionellt planeringsverktyg som kommer att erbjudas som en ordinarie modul i Next. Kunden slipper därmed ett sidosystem för planering och kan samla all produktionsdata på ett och samma ställe. Byggplanen kommer även fortsättningsvis att erbjudas marknaden som en fristående produkt och kommer också att lanseras tillsammans med Next på nya marknader i Europa.

”Byggplanens molnbaserade lösning är unik på den svenska marknaden och nu skapas möjligheten att skala upp försäljningen och komma ut bredare både i Sverige och internationellt. Next är det branschledande bolaget inom området och har en mycket stark förankring och kunskap inom bygg. En perfekt match för mig med andra ord, där jag kommer få möjlighet att fortsätta utveckla produkten och samtidigt bli en del av något större”, säger Johnny Wulcan grundare och VD för Byggplanen.

För mer information, kontakta:

Gunilla Åberg, CEO Next,
+46 70 512 61 66, gunilla.aberg@next-tech.com

Johnny Wulcan, VD och grundare av Byggplanen
+46 72 512 53 24, johnny.wulcan@byggplanen.se

Lär mer om eller beställ Byggplanen här:

https://byggplanen.se/

Har du frågor? Kontakta oss gärna om du önskar mer information:

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag