Kraftfullt projektplaneringsverktyg integreras i Next Project!

Genom åren har många av våra kunder efterfrågat en möjlighet att planera sina projekt i Next Project. I syfte att täppa till detta funktionella hål förvärvades under hösten 2021 bolaget Svensk Byggstyrning AB med produkten Byggplanen.

Med start så sent som 2019 hade Byggplanen på mycket kort tid och med små resurser skaffat sig en betydande svensk kundbas vilket imponerade enormt på oss, säger Anders Jacobson, grundare till Next. Byggplanen har lyckats kombinera ett kraftfullt planeringsverktyg med en användarvänlighet på toppnivå som innebär att en ny kund kan komma i gång utan vare sig utbildning eller support, redan efter en kvart planerar man sitt första projekt. Det här sitter som handsken i Next Project, säger Anders Jacobson.

Det tekniska integrationsarbetet mellan Byggplanen och Next Project inleddes omgående och efter att ha testats skarpt under våren släpps nu Byggplanen som en fullt ut integrerad Next-modul. Med illa dold stolthet kan vi konstatera att integrationen också blev den fullträff vi trodde. För användaren upplevs och uppträder Byggplanen som en helt vanlig Next-modul och innebär att ytterligare ett sidosystem kan släckas varvid den övergripande målsättningen att all produktionsdata ska samlas på ett ställe tar ett rejält kliv i rätt riktning.

Förutom att komplettera Next med en kraftfull planeringsmodul innebär möjligheten att enkelt komma i gång på egen hand också att Byggplanen blir en mycket intressant komponent i Next’s internationella expansion där en self-service-tjänst av Byggplanen-typ kan bli en spjutspets in på nya geografiska marknader.

– Förvärvet av Byggplanen innebär också att Next-produkterna Byggsamordnaren och Next Project funktionellt närmar sig varandra. Redan från första dagen efter förvärvet av Byggsamordnaren har vår ambition varit att komplettera Next Project med de funktioner som saknas för att medge samma stöd för entreprenadprojekt som Byggsamordnaren. I och med förvärvet och integrationen av Byggplanen har en mycket viktig pusselbit i det arbetet kommit på plats, säger Lotten Tholander, tf CPO, Next.

Johnny Wulcan grundare och VD för Byggplanen sprudlar av entusiasm över möjligheterna:

– Att erbjuda ett kraftfullt planeringsverktyg som en molntjänst är Byggplanen ensamt om på den svenska marknaden och att kombinera det med branschledande Next kommer att bli hur bra som helst. säger han och tillägger att från och med nu finns Byggplanen också på engelska och förbereds på tyska, ska bli mycket intressant att se hur det landar.

Smyglanseringen och kundtesterna under våren gick utan bekymmer och från och med idag, onsdagen den 7:e september kommer modulen att erbjudas samtliga Next Project-kunder.

Är du intresserad av Byggplanen och/eller integrationen tveka inte att kontakta oss!

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag