Ny möjlighet att skapa integrationer ger dig mer tid till dina byggprojekt

Vi tror att samarbeten är viktiga i byggprojekt, mellan företag och personal men också mellan programvaror. Därför har vi utvecklat ett API* för en effektiv kommunikation mellan Next Project och andra ekonomisystem. API:er utvecklas för att göra det möjligt för leverantörer och integratörer att utveckla anslutningar till din Next-installation. Det gör att du inte behöver flytta information mellan systemen manuellt. Genom att automatisera flödet av information kommer du spara väsentligt med tid. Tid som istället kan läggas på dina byggprojekt. Vore det inte superskönt?

Bild på Next Project

2022 släpptes den första versionen

I juni 2022 släpptes den första versionen av Next Project API. Den innehöll funktionalitet för att kunna hämta, uppdatera och skapa information för dataflöden.Byggarbetare som håller i Ipad

Ett urval av de flöden som har realiserats av integratörer med hjälp av Next Project API är:

• Synkronisering av projekt från Next Project till ekonomisystem
• Synkronisering av kunder
• Skapande av projektkonterade kostnader i Next Project utifrån bokförda kostnader i ekonomisystem
• Överföring av bokföringsinformation gällande kundfakturor

Nytt API erbjuder ännu fler möjligheter

Därefter har löpande förbättringar och tillägg gjorts:

• Bättre stöd för kundfakturahämtning och extern distribution
• Möjlighet att lägga in budget från externt system
• Möjlighet att läsa ut rapporterade timmar
• Kostnadsställe samt kontoplan kan uppdateras från externt system
• Arbetsorderrader kan skapas för att hantera både flöden som utgår från kalkyl eller order/följesedelhantering

Så kommer du igång

För att kunna ansluta till Next Project API registrerar du det system du vill integrera hos oss. Därefter sker en aktivering av berörd installation där du skapar och förmedlar en integrationsnyckel till integratören eller leverantören.

Utöver de möjligheter som det nya API:et erbjuder finns precis som tidigare ett antal standardiserade integrationer mellan Next Project och vanligt förekommande ekonomi- och lönesystem.

Målet är att alla kopplingar mellan Next Project och andra system ska vara möjliga att realisera via samma API. Vi ser till exempel ett ökat intresser för integrationer som fokuserar på lager- och orderhantering.

Kontakta oss idag oavsett om du är befintlig kund som är nyfiken på vårt nya API. Eller om du är intresserad av Next Project och vill boka en demo. Vi berättar gärna mer!


*Ett API, eller Application Programming Interface, är en uppsättning regler och protokoll som tillåter olika program att kommunicera och utbyta data. Det fungerar som ett gränssnitt mellan olika applikationer och tillhandahåller en standardiserad metod för att begära och dela information.

Läs vad våra kunder säger

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra vittnesmål och dra nytta av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag