Hanteringen av bygg- och anläggningsprojekt förenklas genom nytt samarbete mellan Next One Technology & SkyMap Innovations

Next SkyMap Innovations

Byggtechbolagen Next One Technology och SkyMap Innovations inleder ett samarbete för att digitalisera och göra arbetsflödet i bygg- och anläggningsprojekt smidigare. Genom att kombinera verksamhetssystemet NEXT med visualiseringsverktyget SkyMap Portal skapas en svårslagen kontroll och uppföljning i projektet.

NEXT är ett väletablerat och molnbaserat affärssystem med produktionen i centrum och som förenklar administrationen för bygg-, service- och entreprenadföretag. SkyMap Portal är en molnbaserad plattform som med drönarteknik skapar en digital tvilling av verkligheten och visualiserar hela projektet i 3D och förenklar för de som projekterar, bygger eller förvaltar fastigheter.

”Vi delar visionen om att digitalisera byggbranschen och ser en stor styrka i att kunna addera SkyMap Portals funktionalitet till vårt redan kraftfulla affärssystem och erbjuda våra kunder 3D-visualisering av projekten” säger Oskar Hjertstedt, Affärsutvecklare på Next One Technology.

Målet är att integrera NEXT och SkyMap Portal och kunna erbjuda en gemensam lösning som är smidig för kunderna. Just nu pågår ett pilotprojekt tillsammans med Marcussons Entreprenadteknik i Linköping som har lång erfarenhet av NEXT och nu implementerar SkyMap Portal i verksamheten. Erfarenheterna från pilotprojektet ligger till grund för den kommande integrationen

”Vi ser att vi redan har flera gemensamma kunder som använder båda systemen, så vi är övertygade om att samarbetet kan bli till stor nytta för våra kunder. Och våra testpiloter har redan konstaterat att kombinationen är oslagbar” säger Jon Bengtsson, VD på SkyMap Innovations.

Marcussons Entreprenadteknik tar nästa steg i digitaliseringen

samarbete mellan Next One Technology & SkyMap Innovations

​I våras tilldelades Marcussons Entreprenadteknik med bas i Linköping årets Infrastipendium från bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna. I motiveringen lyfts framför allt deras arbete att digitalisera sitt arbetssätt fram.

”Tack vare våra intresserade och engagerade medarbetare har vi lyckats digitalisera stora delar av vårt arbetsflöde, från maskinstyrning till projekthantering, internkommunikation och hantering av fordonsflottan. De stora investeringar vi har gjort har vi fått tillbaka genom ökad effektivitet, och vi har klarat av att växa med lönsamhet på vägen” säger Jonas Marcusson, VD på Marcussons Entreprenadteknik.

En viktig ingrediens i arbetsflödet är programvaran NEXT som Marcussons använt i flera år. I NEXT sköts bland annat projektens tidrapporter, materialvolymer och ÄTA-hantering helt digitalt. Det gör det enklare att räkna på anbud, följa och redovisa ett projekt och att ha kontroll på hela flödet. Det gör att de kan leva upp till de höga krav som ofta ställs vid bland annat offentliga upphandlingar.

Nu tar Marcussons nästa steg i digitalisering genom att börja använda drönarteknik i kombination med plattformen SkyMap Portal. Satsning är en del i ett pilotprojekt i det nya samarbetet mellan NEXT och SkyMap där målsättningen är att integrera de båda systemen och kunna erbjuda en gemensam lösning. Den första implementationen görs nu på ett byggprojekt i Linköping.

Vi har precis startat upp projektet som ska vara färdigt om 15 månader och vi har redan gjort ett flertal drönarflygningar över byggområdet. Så här långt är resultatet väldigt bra. Drönaren ger oss ett detaljerat ortofoto och punktmoln som vi sedan använder i visualiseringsverktyget i SkyMap Portal. Det ger oss en bra överblick och vi kan göra egenkontroller och följa framdriften i projektet konstaterar Rickard Mohlin som är projektledare på Marcussons Entreprenadteknik.

”En effekt är att vi redan har upptäckt en differens på 5 cm när vi kontrollerat befintlig mark mot vår digitala kopia av verkligheten. Det kan låta lite, men i ett så här stort projekt innebär det ungefär 800 kubikmeter schakt som varken vi eller vår beställare räknat med. Fördelen är att vi enkelt kan dela den data vi samlat in med vår beställare genom att bjuda in dem i SkyMap Portal. På så vis kan vi titta på det tillsammans och få samma bild av situationen, och gemensamt ta beslut om vilken lösning vi ska välja” säger Rickard.

”Så här långt känns satsningen helt rätt. Kombinationen NEXT och SkyMap är oslagbar, fullständig kontroll och uppföljning genom hela projektet”avslutar Rickard, projektledare på Marcussons Entreprenadteknik.

Vill du veta mer om kombinationen NEXT och SkyMap Innovations?

Ta kontakt med oss på Next One Technology så berättar vi mer om partnerskapet och hur NEXT och SkyMap skulle hjälpa er verksamhet framåt.

Boka din demo här eller kontakta oss via telefon på 013 – 470 40 13 (val 2).

Har du frågor om samarbetet, kontakta:
– Oskar Hjertstedt, 070-812 66 75, oskar.hjertstedt@next-tech.com
– Patrik Björk, 072-191 97 00, patrik.bjork@next-tech.com

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag