Byggsamordnaren är en del av Next – Intervju med Martin Gustafsson

Foto: Peter Segerdahl

Foto: Peter Segerdahl

Byggsamordnaren och Webbtid är sedan 2019 en del av Next-gruppen som erbjuder en palett av stödsystem för byggbranschen. Vi möter Martin Gustafsson, medgrundare till Byggsamverkan där han berättar om bakgrunden till Byggsamordaren, hur han ser på samgåendet och planen framåt tillsammans med NEXT.

Martin Gustafsson, en av skaparna av Byggsamordnaren har varit verksam inom bolaget i 25 år.

Han berättar om vad som låg bakom uppstarten av bolaget BYGGsamverkan, som idag levererar produkterna Byggsamordnaren och Webtid.

– Idén till BYGGsamordnaren kom ursprungligen från vår far, som sedan länge var anläggare. Han startade upp ett konsultbolag som hjälpte andra entreprenadföretag att hantera den tungrodda administrationen av arbetsplatsbibliotek som på den tiden var helt pappersbaserad. När datorn gjorde sitt intåg i byggsvängen kunde all dokumentation digitaliseras och det blev startskottet till att jag och min bror Stefan började bygga på den lösning som idag är BYGGsamordnaren, berättar Martin Gustafsson

För två år sedan, år 2019 köptes Byggsamverkan upp av Next som sedan tio år tillbaka utvecklat en produkt som funktionellt är ganska lik Byggsamordnaren, men som i stället bygger på en molnbaserad plattform.

Martin berättar om vad som hänt sedan uppköpet.

– Vi har samarbetat med Next sedan i januari 2020. Vi börjar få till ett bra tänk på många plan både vad gäller förvaltning och support kring produkten och hantering av kunder. Samtidigt får man ha respekt för att saker måste få ta sin tid. Byggsamordnaren har över 20 år på nacken, med 1400 kunder och över 20 000 användare som arbetar i lösningen på daglig basis, säger Martin Gustafsson.

Så hur ser Martin på framtiden för Byggsamordnaren, vad kan man förvänta sig som kund?

– Byggsamordnaren lever vidare som en unik produkt för de kunder som så önskar. Vi fortsätter att förvalta både vad gäller underhåll och support.

-När det kommer till vidareutveckling så är det en annan fråga, menar han. Byggsamordnaren och Next Project är två relativt lika produkter som till stor del vänder sig till samma kundkrets. Det skulle inte vara rimlig att utveckla dessa två parallellt inom ett och samma bolag. Fokus framåt ligger på att utveckla Next när det kommer till nya tekniska lösningar, uppgraderade gränssnitt och ny funktionalitet. Det finns ett uttalat mål att de kunder som har önskemål kring utveckling och t ex vill jobba molnbaserat framåt ska känna sig bekväma i att byta systemstöd. Men det är upp till respektive kund att besluta om och när, man vill göra ett sådant eventuellt systemskifte.

Så från att ha startat bolag med brorsan för över 25 år sedan, är de nu en del av en snabbväxande raket – i dagarna blev Next med sina förvärv över 100 anställda. Hur känns det?

– Det är en omställning såklart, kul med lite mer kompisar. Vi ska ut på en resa tillsammans, det ser jag fram emot.

Vill du läsa mer om samgåendet hittar du mer info här! 

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag