9 skäl att använda CHECKD i ditt nästa byggprojekt

När du väljer ett system för samarbete och kommunikation i dina byggprojekt är det viktigt att överväga vad som faktiskt är viktigt för dig, dina kollegor och partners.

Vilka utmaningar står du inför, vilka processer bör förenklas och hur kan du se till att kommunikationen flyter bättre över projektet?

Genom att förenkla era processer med rätt verktyg och appar kan du effektivt hålla ordning och överblick, vilket kommer att leda till mindre stress, färre förseningar, bättre dokumentation, snabbare kommunikation och övergripande ett ökat välbefinnande bland personerna i projektet.

Här är 9 skäl till varför CHECKD är det ultimata verktyget för ditt nästa byggprojekt:

1. Samlar kommunikation på ett ställe

När du arbetar med projekt med många människor, yrkesgrupper och funktioner är det viktigt att du har en strömlinjeformad kommunikationsform, så att du inte behöver leta efter meddelanden i olika sms, e-post, pappersanteckningar eller ur minnet.

Med CHECKD bjuds alla deltagare in i projektet, så att du effektivt kan kommunicera med alla arbetare och projektledare på ett och samma ställe.

2. Sparar tid på alla inspektioner och rapporter

Oavsett om du ska göra en skyddsrunda, förinspektion, anbudskontroll, tillståndsbedömning, eller någon annan form av inspektion, är det krångligt digitalisera pappersanteckningar efteråt.

Antingen försvinner anteckningarna i luften, eller så finns det detaljer i noteringarna som är oklara, samtidigt som du måste hitta alla foton du tog med telefonen och samla detta i en rapport.

Med CHECKD loggar du allt du ser direkt i appen, med en beskrivning, plats i planlösningen, foto och vem som kommer att följa upp observationen vidare.

När du har avslutat inspektionen kan du använda två knapptryckningar för att generera en färdigställd rapport som kan delas med kollegor, partners eller kunder.

3. Ger bra kontroll över alla uppgifter

Som arbetare, projektledare eller annan chef på en byggarbetsplats finns det ofta tusen saker att göra, och det går snabbt i svängarna. Vem ska göra vad? Har personen i fråga insett att uppgiften måste utföras och var den ska utföras?

Genom att använda CHECKD i byggprojekt har du alltid järnkontroll över vem som ska göra vad och status för uppgifterna.

Samtidigt är det otroligt bra för alla arbetare i projektet att kunna komma till jobbet varje morgon och veta exakt vad de ska göra.

Om de har frågor eller ser att det finns oklarheter relaterade till enskilda uppgifter kan det kommuniceras direkt i appen via chatt. Eller om ledaren ser att dokumentationen om en uppgift inte är tillräckligt bra kan denne ange vad som saknas direkt i uppgiften.

4. Central lagring av dokumentation

Förhindra att rapporter, protokoll, KS -dokumentation och annan data flyter runt i olika datasilon. Samla all information på ett ställe så att du och alla andra i projektet vet var du kan hitta den nödvändiga informationen hela tiden.

5. Håll koll på lagar och strikta krav

Det finns många lagar, förordningar och krav som ska följas vid byggprojekt. Det kan ofta vara överväldigande att hålla koll på allt, särskilt när vardagen annars är hektisk.

Det är därför vi har skapat CHECKD FORMS Pro så att du kan skapa exakt de checklistor och protokoll du behöver för att uppfylla alla krav, samtidigt som det är enkelt att länka till dokumentation och riktlinjer där det är relevant.

6. Intern kontroll och HSE

Det viktigaste efter en hektisk arbetsdag är att alla på byggarbetsplatsen kommer hem säkert till sin familj. Det sker ständigt olyckor och stora missar som i stort sett hade kunnat undvikas om intern kontroll och HSE -rutiner var i ordning.

CHECKD gör det enkelt för HSE -chefen och skyddsombudet att följa upp och dokumentera HSE på ett bra sätt, samtidigt som de uppfyller strikta krav och föreskrifter. 

7. Smarta digitala checklistor

När du upptäcker ett fel eller defekt när du kontrollerar eller inspekterar något är det ofta så att en traditionell checklista bara har fält för att ”kryssa i” en box.

Med smarta digitala checklistor i CHECKD kan du länka kontrollpunkter och avvikelser direkt till en planritning, så att alla som läser rapporten vet exakt var avvikelsen eller observationen finns i projektet. Du kan också delegera punkten direkt till en arbetare eller underleverantör om du vill se till att avvikelsen följs upp och stängs.

Som en av alla våra nöjda kunder uttryckte det:

«CHECKD är ett stort steg framåt från vad jag har sett av kvalitetssäkring och checklistor tidigare. Grattis – det här är ett verktyg som gör det möjligt att i detalj dokumentera att jobbet har utförts i enlighet med alla regler och föreskrifter. Tidigare antog dokumentationen endast på grundval av professionalism att det överlämnade projektet var någorlunda ok och utan allvarliga fel och utelämnanden. »

8. Väl uppskattad av användarna – användarvänlighet

Det finns många system där ute som användare ”hatar” eftersom systemet är långsamt, knotigt eller helt enkelt gammaldags.

Vi vet att för att bli framgångsrika på marknaden måste användarna älska våra lösningar – annars kommer de inte att användas.

Därför är alla system vi erbjuder enkla att använda, och minimal teknisk förståelse krävs för att få goda fördelar av tjänsterna. Detta gör CHECKD lätt att ”rulla ut” i projekt för både anställda och underleverantörer.

9. Offline -läge

Som hantverkare är det kritiskt att kunna dokumentera arbetet oavsett omständigheter. Det är ofta så att du befinner dig i en källare eller annat område där du inte har en signal på din mobil.

Du kommer fortfarande att kunna dokumentera ditt arbete i CHECKD även om du är utan internet. Så snart telefonen kommer online kommer mobilen att synkroniseras med molnet igen.

Detta gör att du kan arbeta oavbrutet oavsett om du är offline eller online.‍

Övertygad? Boka en demo!

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

Claes Tonström, Senior consultant for the Torpheimer group

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag