3 smarta sätt ett nytt affärssystem kan förenkla vardagen som projektledare inom bygg

Att gå över till ett nytt affärssystem som projektledare i byggbranschen kan kännas som en stor investering, men rätt använt och implementerat kommer det förenkla din vardag. Här visar vi 3 smarta sätt som Next Project kan förbättra er lönsamhet och ge dig full koll på detaljerna i situationer när det gäller. 

Full koll ger bättre marginaler

Next Project är inte bara ett affärssystem, utan ett projekthanteringsverktyg som är utformat efter just de utmaningar som ofta dyker upp i byggbranschen.

Kanske brukar det vara svårt att få en överblick över allt material och alla timmar som går åt i projekten? Med Next Project får du hela tiden in timmar, material, dagböcker etc. i realtid – både på kontoret och i din surfplatta eller i mobilen – så att du vet precis vilka som jobbar och när samt vilket material som använts, ner i minsta detalj. Dina medarbetare och andra hantverkare kan enkelt återrapportera det som ni tidigare missat att ta betalt för, men som ändå blir en avsevärd kostnad i slutändan. Det gör att du kan fakturera varje vecka, eller dag om du vill, och vara säker på att alla kostnader som tillhör projektet är med.

Nytt affärssystem för byggbranschen ger snabbare upphandlingar

En annan vanlig utmaning i bygg- och entreprenadbranschen och dig som entreprenadföretag är att delta i upphandlingar och att ha ett affärssystem där ni måste räkna ut och försöka gissa vad nästa projekt kommer att kosta kan vara tidskrävande. Med NEXT kan du enkelt plocka fram all historik och annat du behöver. En kund berättade nyligen att ett anbud som förut tagit två hela veckor att lämna, nu kan lämnas på bara fyra-fem dagar med hjälp av NEXT.

Full koll gör er till vinnare i tvister

En mindre trevlig del av vardagen i byggbranschen är tvister. Det vill säga när något går fel och en beställare eller underentreprenör kräver att ni ska bevisa att ni har gjort rätt hela vägen. En sådan tvist kan handla om rätt mycket pengar, men med NEXT kan ni vara lugna. All dokumentation, exakta datum, foton, ritningar och mejlkonversationer är samlat på ett och samma ställe, vilket ger er en enorm fördel. För som alla vet – den som har bäst koll är oftast den som vinner tvisten.

Full koll med Next Project affärssystem för bygg ger dig möjlighet till:

  1.     Bättre marginaler
  2.     Snabbare upphandlingar
  3.     Full koll i tvister

 Läs mer om ytterligare fördelar med Next Project som projekthanteringsverktyg

Skulle Next Project projekthanteringsverktyg för bygg och entreprenad passa dig? Svara på 9 snabba frågor!

Skräddarsydd för byggbranschen

Upptäck hur Next revolutionerar din projektledning – läs våra referenser och ta del av fördelarna med Next.

Aerial view industrial outdoor storage

Mycket av informationen var i huvudet – Så fick JKN ordning på alla papper!

Torpheimer group

JKN ville ta ett helhetsgrepp på sin administration och samla allt på ett ställe. Företaget behövde en digital hantering som de kunde använda både inne på kontoret, på datorn och ute i fält på mobilen eller på en padda.

Next Field hjälper JM Norge att snabbare hantera avvikelser

I hjärtat av Oppegård kommun, söder om Oslo, växer ett nytt kvarter fram på Myrvoll station, där JM leder uppförandet av 480 lägenheter och 150 radhus fram till 2024. I detta omfattande projekt har Huseyin Yarar, projektingenjör hos JM, revolutionerat säkerhets- och kvalitetsarbetet med hjälp av Next Field

Interior construction site view

Hur FK Group sparar tid och ändå skapar den bästa kvalitetsdokumentationen

Kvalitetssäkringsdokumentation spelar en viktig roll i en byggorganisations dagliga verksamhet. Genom att minska antalet överflödiga och tidskrävande administrativa uppgifter och effektivisera processer kan organisationer fokusera på sina kunder, medarbetare och projekt – inte på tidskrävande administration.

Man using laptop seriously

Next Project överst på listan när Stockholm Luftkompetens valde projektverktyg

När Stockholm Luftkompetens ville hitta ett nytt och bättre projektverktyg för byggbranschen vände de sig till sitt nätverk. En VD på ett liknande bolag hade lägligt nog satt en resurs på att utvärdera olika projekthanteringssystem och Stockholm Luftkompetens tog hjälp av deras kunskap – där valet föll på Next Project.

Workers consulting laptop at site

Så fick Sandbäckens mer tid och mindre administration

Mer tid stod på önskelistan när Sandbäckens började se sig om efter ett nytt projekthanteringsverktyg. Även om det tidigare systemet fungerat, behövde medarbetarnas vardag förenklas ytterligare för att kunna lägga tiden där den bäst behövdes. Sandbäckens använder numera sina timmar på ett mycket smidigare sätt.

Lindstams Bygg company logo

Struktur och ordning för Lindstams Bygg med nytt projektverktyg anpassat för bygg

Sedan Lindstams Bygg började använda Next Project som projektverktyg för tre och ett halvt år sedan har struktur och ordning blivit vardag. Att kunna samla all återrapportering och information på ett och samma ställe har verkligen gjort skillnad.

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur dig Next kan hjälpa ditt företag