Next Project API

Integration via Next Project API

Next Project har utöver standardiserade integrationer även möjlighet att låta en partner eller systemleverantör integrera via Next Project API. Vi har idag kunder där partners har integrerat med ekonomisystem, tex Visma.net, Microsoft Dynamics, Agresso med flera.

Utöver ekonomisystem har också andra integrationsscenarion realiserats genom systemleverantörer eller kundspecifika integratörer. Dessa integrationer har bland annat syftat till att få in kostnader ifrån lagerhantering, körjournaler med mera.

Next Project API har utvecklats för att göra det möjligt för dig som kund att tillåta anslutningar till din Next-installation från externa system på ett standardiserat och kontrollerat sätt. För att kunna ansluta till Next Project API krävs det att integratören finns registrerad hos Next, att aktivering i berörd installation har skett samt att du som kund skapat upp och förmedlat en integrationsnyckel till integratören. Det kommer alltså inte vara möjligt för en integratör att koppla upp sig mot er installation utan att anslutningen auktoriserats av Next och dig som kund.


Ta mig till API-dokumentationen!


Om du som kund är intresserad av en specifik integrationslösning mot Next är vår rekommendation att du vänder dig till en av våra partners. Detta då vi av erfarenhet har sett att det leder till en mer förutsägbar och kontrollerad implementation med ett bra slutresultat. Gäller förfrågan ett system där vi ännu inte har en utpekad partner är det du som kund som ansvarar för att hitta en integratör som kan erbjuda en integrationslösning för det berörda systemet. Alternativt att systemleverantören själv också är integratör och där du som kund kan ta kontakten för att få upp deras intresse gällande en integration.

Oavsett vilken part som skall integrera behövs stöttning, samplanering och ett godkännande mellan representanter från Next Project, Kunden och Integratören.

För att anmäla intresse, som kund eller integratör, att bygga en integration mot Next Project ber vi dig fylla i formuläret här till höger. Vi kommer då kontakta er för att få veta mer om vad det är ni vill uppnå med integrationen samt meddela hur vi går vidare.FAQs

Laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Tailored for the construction industry

Powerful impact on construction, contracting, and service industries explore the real-world examples and unlock your organization’s potential.

”Vi kom över till Next Project efter 10 år i Byggsamordnaren. Flera olika system, timrapportering och en trög manuell administration var vår akilleshäl. Nu är allting en enda maskin, och kopplingen mellan ekonomi och produktion flyter väldigt bra. Vi följer projekten per dag, per timme, per verktyg utan att missa småsaker som i slutet blir stora kostnader. Det är också roligt att se våra synpunkter bli verklighet eftersom Next fortsätter att utvecklas tillsammans med byggbranschen. Bra jobbat!”

Mika Dempe

Administratör, Dextera Bygg AB

”Vi sökte ett system för att hantera våra byggservicejobb som skulle fungera även för vår avdelning för fastighetsservice. Next Project klarar inte bara detta, vi har fått marknadens bästa verktyg för att styra våra stora entreprenader.”

Kaj Leino

Projektchef, Arriba

”Jag är jättenöjd med Next Project och så glad att hela Lindstams jobbar med Next Project. I början fanns en viss inlärningsprocess, men skam den som ger sig. Nu är det bevisat i alla fall, vi har stenkoll på företagets totalekonomi. Den största fördelen med Next Project är att vi själva har kunnat anpassa och bygga funktionerna efter våra och byggbranschens förutsättningar. Jag har jobbat med många andra verktyg, men Next Project är så mycket bättre. Med Next Project kan jag med några enkla klick få reda på vad som står i kontrakten, vad kunderna beställt, vilka kostnader det medfört och vad vi därmed kan ta betalt för” Läs mer om hur Lindstams Bygg använder Next Project!

Richard Lundberg

Affärschef, Lindstams Bygg

”Under fjolåret ökade vi omsättningen från 6 Mkr till 25,5 Mkr med god lönsamhet, och detta hade aldrig gått utan stenkoll på projekten. Hade jag försökt mig på den här tillväxtresan utan att ha Next Project som stöd hade jag nog jobbat ihjäl mig.”

Peter Bertilsson

Peter Bertilsson

”Byggt exakt efter vårt flöde. Administration av timmar och lön är tungrodd i vår bransch. Med Next Project har vi fått ett verktyg som är byggt exakt efter vårt flöde. Både timmar, frånvaro och resor hanteras, och det är så enkelt att grabbarna ute klarar att hantera det utan problem. Jämfört med tidigare hantering har vi nog sparat en halvtidstjänst. Det märks att de som utvecklat detta kommer från branschen.”

Björn Whalstrom

Projektcontroller, Q-Gruppen

”Jag får en helt annan typ av kontroll med Next Project. Med två knapptryck så kan jag få fram på sekundrar hur bra ett projekt går, hur mycket färg vi har hämtat till ett visst projekt och till och med hur företaget går just nu. Det funkar faktiskt riktigt bra!”

Claes Tonström

VD, Tonströms Måleri AB

”Byggbröderna har börjat en ny tideräkning. Jag tror inte ens ni kan förstå hur mycket iPad-lösningarna har hjälpt oss här på Mark & Anläggning-sidan. Från kontoret kan vi dag för dag följa exakt vad som händer i projekten. Den dagliga rapporteringen har dessutom gjort att alla ÄT:or kommer in rätt direkt. Man slipper allt tjafs i slutet, vi får helt enkelt betalt för det jobb vi gjort. Detta är så jä…. bra!”

Jan-Åke Kjeller

VD, Byggbröderna i Falkenberg AB

”Sen vi skaffade Next Project har vi fått mycket bättre kontroll över våra projekt. Vi kan följa kostnaderna under projekters gång och på så vis har vi stenkoll på hur jobben går. Att få in arbetade timmar direkt i projekten spar mycket tid. Vi har också en bättre planering av resurserna än tidigare.”

Richard Lundgren

VD och ägare av Lundgrens smide AB

”Det är ju tack vare Next Project, och en del andra faktorer, vi fått koll på allt och därmed tjänat mer pengar. Ni kan alltid ange oss som referens”

Andreas Wilzén

VD på Wilzens Byggtjänst AB