Prislistehantering

Nexts modul för prislistehantering effektiviserar processerna för tidsrapportering och lagerhantering i byggprojekt. Det minskar den administrativa bördan avsevärt och erbjuder en mobillösning för fälvänlig lösning för tid och rapportering av vilket material som används.

Förvandla tidsrapportering och lagerhantering

Hur många olika prislistor hanterar du idag? En för varje kund och kanske förekommer det även projektunika prislistor? Att hålla prislistor korrekt uppdaterade är ofta ett både tungrott och omfattande arbete. Med Next hanterar du en artikel på ett enda ställe och sätter utifrån denna olika kund-, projekt- eller ramavtalspriser.

Tidrapportering direkt via mobilen

Logga arbetstimmar snabbt ute i fält via din telefon. De skickas omedelbart till lönesystemet och registreras som en projektkostnad i realtid. Det gör det enklare att följa vad som kostar pengar och hur det påverkar projektet.

Effektiv dokumentation av foton och dokument

Förbättra ditt projekt genom att hålla ordning på viktig information. Spara dagboksanteckningar, foton, checklistor, ritningar och dokument för att säkerställa att du levererar högkvalitativa resultat och följer regler och standarder.

Hantera lön och fakturor

Få en komplett översikt över både tid och material som personalen rapporterat in från arbetsplatsen. Det är avgörande för att få fram rätt fakturor och löner. Man kan även skicka ut påminnelser till personalen och följa upp prognoser. Allt i ett och samma system.

Spårning av bygglager

Nexts lagerspårning låter dig hantera och spåra kostnader för material, resor och hyra för din utrustning. Det ger dig möjlighet att övervaka resursanvändningen per jobb och skräddarsy rabatter för dina bästa kunder.

Inlämning av projektrapporter i realtid

Försäkra dig om att alla arbetstimmar fördelas korrekt till respektive projekt medans bygget pågår. Övervaka projektets framsteg och kontrollera att arbetstimmarna stämmer mot de uppskattade tiderna. Slipp krånglet med att jaga excel-filer eller tidslappar.

Omfattande rapportering för förbättrade projektmarginaler

Förbättra marginalerna i projektet genom detaljerade rapporter, där du kan hålla koll på arbetstid, vilka som jobbat övertid, ÄTO:r, resor och annan andra saker som kostar pengar i företaget.

Allt du behöver i dina byggprojekt

Hantera hela byggprocessen, från början till slut, med Nexts helt molnbaserade verktyg.

Allt i Next

Bemästra resurs- och aktivitetsledning inom bygg med Next. Säkerställ optimal allokering av all din arbetskraft och utrustning.

Projektadministration

Upptäck Nexts molnbaserade verktyg för projektledning. Optimera dina byggprojekt från start till slut med ökad effektivitet och samarbete.

Ekonomihantering

Hantera dina byggprojektekonomier effektivt med Next, som erbjuder verktyg för budgetering, fakturering och ekonomisk prognos.

För byggarbetsplatsen

Höj effektiviteten i arbetsplatsutförandet med Next, som integrerar avvikelsehantering, inspektioner och hantering av uppgifter i realtid.

Alla funktioner

Utforska alla funktioner i Next för byggprojekthantering, från projektplanering till ekonomi och platsutförande, på en enda plattform.

25 års bransjeerfaring og
over 3000 kunder

Vårt team finns här för att hjälpa dig

Boka en demo med en av våra experter och låt oss visa dig hur Next Project kan hjälpa ditt företag.